EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 17., szombat
Gergő, Hortenzia

Egyéb Dunaújváros

Szakmák sztárjai versenyeznek

A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és  szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba. 

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara évről évre megrendezi a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt, mégpedig az Országos Szakmai Tanulmányi Versennyel együtt. A közös rendezvény döntője a Szakma Sztár Fesztivál, amelynek idén is a Budapesti Hungexpo ad otthont. A végzős diákok számára meghirdetett megmérettetésre természetesen az egész országból érkeznek versenyzők.


A rendezvény honlapja, a szakmasztar.hu-nak beszámolója szerint a versenyre ebben az évben 43 intézményből mintegy 7500 diák jelentkezett. Az április közepére szervezett döntőig több fordulóban mérték fel a diákok tudását. Az újabb és újabb kihívásoknak a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum képviseletében a Dunaferr középiskolából hat tanuló tett eleget és jutott a döntőbe, míg a Lorántffyt egy végzős képviselheti.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.