EUR: 316,40 Ft
CHF: 281,87 Ft
2019. március 24., vasárnap
Gábor, Karina

Egyéb Dunaújváros

Szakmák sztárjai versenyeznek

A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és  szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba. 

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara évről évre megrendezi a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt, mégpedig az Országos Szakmai Tanulmányi Versennyel együtt. A közös rendezvény döntője a Szakma Sztár Fesztivál, amelynek idén is a Budapesti Hungexpo ad otthont. A végzős diákok számára meghirdetett megmérettetésre természetesen az egész országból érkeznek versenyzők.


A rendezvény honlapja, a szakmasztar.hu-nak beszámolója szerint a versenyre ebben az évben 43 intézményből mintegy 7500 diák jelentkezett. Az április közepére szervezett döntőig több fordulóban mérték fel a diákok tudását. Az újabb és újabb kihívásoknak a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum képviseletében a Dunaferr középiskolából hat tanuló tett eleget és jutott a döntőbe, míg a Lorántffyt egy végzős képviselheti.

Kapcsolódó Cikkek