EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Belföld

“Szárazon k*rlak se**be!” – fenyegette kolleganőjét a Jobbik alelnöke

Láthatóan nem csak maga vetkőzik szívesen polgármesteri irodájában, de mást is szívesen venne rá ott szexre akár a maga rendkívül egyszerű, erőszakos módján is Vona Gábor vidéki jobbkeze, Janiczak Dávid Jobbik-alelnök. Ózd botrányt-botrányra halmozó polgármesteréről hangfelvétel bizonyítja, hogy munkahelyi szexuális zaklatásnak beillő módon szólt be korábbi kabinetfőnökének, Dr. Bézsenyi Bernadettnek.  “Szárazon k*rlak se**be az összes fa***al!” – hallatszik a felvételen Janiczak hangja. Vajon meddig tűri a Jobbik a párt botrányhősének felháborító viselkedését?!

Bár korábban ő maga helyezett – állítása szerint véletlenül – az önkormányzat egyik helyiségébe diktafont, azóta mégis sokkal inkább olyan hangfelvételek kerülnek ki Janiczak Dávid ózdi jobbikos polgármester irodájából, amelyek egyik sem a fiatal városvezető alkalmasságát, tisztességét támasztják alá.
Mint ismert: a Jobbik egyik botrányhőseként elhíresült pártkatona először akkor rúgta ki a biztosítékot, amikor – lehallgatást gyanítva – meztelenre vetkőzött saját irodájában 2016 szilvesztere előtt. Alig másfél hónappal később már azért marasztalta el őt a bíróság jogerősen: mert egy helyi fideszes politikusról 2014-ben azt hazudta, hogy az jogellenesen vett fel 50 millió forintot.
Akkor már sokkal kevésbé volt beszédes, amikor kikerült egy hangfelvétel arról, hogyan utasította az önkormányzat munkatársait arra, hogy a drágább ajánlatot adó cégnek jusson a városi vízhálózat felújítására szóló megbízás egy közbeszerzési eljárásban. Aztán olyan felvétel is nyilvánosságra került Janiczak irodájából, amelyen a jobbikos városvezető a Lokál helyi tudósítója fejének “megveregetésére” utasít, majd a jegyzővel kollégánk megvesztegetésének lehetőségéről is társalognak kicsit.
A most előkerült hangfelvételen viszont Janiczak olyan kijelentésre ragadtatja magát, amellyel bűncselekményt is megvalósíthat. A felvételen Janiczak korábbi kabinetvezetőjével, Dr. Bézsenyi Bernadettel beszél minősíthetetlen stílusban.

Janiczak folyton valami kuplerájjal keveri össze a munkahelyét Fotó: Facebook

“Janiczak Dávid: – Igen, de ezt neked nem szabad tudni
Bézsenyi Bernadett: – Jó.
J. D.: – Alexának sem, meg Petinek sem…
B. B.: – Oké, senkinek nem mondok semmit!
J. D.: – Oda dobod föl a pi**ádat!
B. B.: – Hagyjál már!
J. D.: – Szárazon k*rlak se**be az összes fa***al!”
Utóbbi mondat nem csak erkölcsileg ítélhető el. A Btk. szerint zaklatásnak minősül, ha valaki félelemkeltés céljából

mást személy elleni erőszakos cselekmény elkövetésével megfenyeget (lássuk be egy análisan elkövetett erőszakos közösülés annak hangzik… a szerk.), vétséget követ el, de ha mindezt hatalmi vagy befolyási helyzetével visszaélve követi el, akkor az már bűntett, ami három évvel lenne büntethető.

Dr. Bézsenyi Bernadett azóta már nem dolgozik Janiczákkal Fotó: Facebook

Persze Janiczak egyéb, törvényeket kevésbé direkten áthágó, de a jobbikos botrányhős városvezetői alkalmatlanságát bőven bizonyító stílusban beszél más hangfelvételeken is. A Jobbik alelnök egy másik felvételen azért alázza porig a háta mögött egy támogatóját, mert szerinte a hölgy nem elég csinos.

 • Munkatárs: Hát ez nagyon mellettünk van ez a…
 • Janiczak: Pedig egy csúnya… nőnek sem néz ki…
 • Munkatárs: Könnyebb átugrani, mint megkerülni…
 • Janiczak: Na de az ilyeneket kell majd a bálon megtáncoltatni.
 • Munkatárs: Na de az IZÉT is nem megtáncoltattam?
 • Janiczak: Csak poénból is hogyne táncoltatnám meg!

Janiczák Dávid (balra) és egy barátja, még a cukiságkampány előtt Fotó: Facebook

Hogy egy ilyen alak mivel képes kivívni nők csodálatát, azt nehéz megfejteni, de mindezek ellenére szerelmes levelet is kapott hivatalában a méltóságos polgármester úr, amelyet persze a már jól felismerhető emelkedett stílusában és hölgyekkel szembeni előzékenységével kommentált.

 • Janiczak: [A levélből felolvasva] „Kicsit hosszú lesz, bocsánat érte. Mikor odaköltöztünk a panelba, ahol ti laktatok, és először megláttalak, akkor megtetszettél nagyon.”
 • Jegyző: Itt a lehetőség. Egy igazán komoly kapcsolatra, nem igaz?
 • Janiczak: Nem dugja meg senki. [Ezen Janiczak és a jegyző is másodpercekig röhög.]
 • Jegyző: Nem megy félre. Azt a kurva anyja!
 • Janiczak: Bejelöltem ilyen olvasatlannak, hogy akkor hátha nem látja, hogy láttam még, oszt még hátha egyszer lesz kedvem válaszolni.

Rendkívül érdekes kérdés, hogy a Jobbik miért tűri meg még mindig soraiban azt a politikust, aki még csak meg sem próbál beállni a Simicska által pénzelt cukiságkampányba, ehelyett botrányt botrányra halmoz.

A felvételeket itt hallgathatja meg:

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek