EUR: 321,36 Ft
CHF: 284,67 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Egyéb Székesfehérvár

Szárnyakat adnak vágyaiknak

Jó hírek érkeztek a Székesfehérvári Vadmadárkórházból. A civil intézmény sukorói mentőhelyén két sérült macskabagoly szerzett igazi meglepetést: párba álltak. Ennek örömére kaptak is egy odút, amit nagy örömmel birtokba vettek és „megszületett” az első tojás is.

A madármentők most olyan webkamera beszerzését tervezik, amelyik rendelkezik az éjjel látáshoz szükséges infra megvilágítással.


A Vadmadárkórházba nemrég egy hófehér, kedves liba is bekerült – száj-, pontosabban csőrzárral. A jószág nem tudott enni a rágóizmok gyulladása miatt, szondán át táplálták és így kapta a gyógyszereket is. Mára már sokkal jobban van.

A Vadmadárkórház egy folyamatosan működő mentő-gyógyító hely, ezért nem látogatható úgy, mint egy állatkert Fotó: Vadmadárkórház

– A Vadmadárkórház egy folyamatosan működő mentő-gyógyító hely, ezért nem látogatható úgy, mint egy állatkert – mondta el a legutóbbi nyílt napon az intézmény megalapítója, fenntartója és ellátó állatorvosa, Berkényi Tamás. – A legszebb pillanat, amikor a Vadmadárkórházban gyógyult madár visszatér a természetbe – hangzott el, miközben szabadon engedtek egy gyógyult egerészölyvet

– Nagyon örülünk a sok érdeklődőnek, amikor lehetőségünk van, mindenkinek meg is mutatjuk a kórházat, de a folyamatos munka, a műtétek, a gyógykezelések, a madarak zavartalan gyógyulása érdekében kénytelenek vagyunk korlátozni a látogatást – mondták a madármentők.

Kapcsolódó Cikkek