2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Belföld

Századvég: A magyarok értik, hogy mit jelent bevándorló országnak lenni

A Századvég Alapítvány az elmúlt hét számos bécsi migránstámadása után készült felméréseiből látszik, hogy a magyarok értik mit jelent bevándorló országnak lenni, és tisztában vannak annak veszélyeivel is – mondta el Pócza István, az alapítvány vezető kutatója az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

A felmérések szerint a megkérdezett magyarok többsége (52 százaléka) arra számít, hogy egyre több migráns hátterű bűncselekmény lesz 2018-ban Európában – közölte a kutató.


Hozzátette: a kérdőíves megkérdezéssel végzett reprezentatív kutatásból az is kiderült, hogy a magyarok 60 százaléka szerint, ha az ellenzéki pártok nyernek a választásokon, akkor nőni fog a Magyarországra érkező migránsok száma.

Emellett a megkérdezettek 62 százaléka szerint kormányváltás esetén a migrációs hátterű erőszakos bűncselekmények száma is emelkedni fog Magyarországon – mondta el a kutató


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Gruevszki túl sokat tud Gyurcsányról?!

  Gruevszki túl sokat tud Gyurcsányról?!

  Sokat tudhat Gyurcsány Ferenc balkáni maffiakapcsolatairól, ezért igyekszik feltűnően távoltartania magát és elítélnie Nikola Gruevszki macedón ex-miniszterelenököt a baloldal bukott kormányfője – állítja a Ripost.

 • OLAF-os vádemelésben csúcstartók vagyunk

  OLAF-os vádemelésben csúcstartók vagyunk

  Bár az ellenzék és a baloldali sajtó folyamatosan azt mantrázza, hogy Magyarországon eltusolják a korrupciós ügyeket és a bíróságok is a kormány szekerét tolják, a valóság teljesen más, ugyanis az uniós átlagot meghaladóan emel vádat a magyar ügyészség az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) igazságügyi ajánlásai nyomán.

 • Csak kiszáll, és tudja, hogy verseny van

  Csak kiszáll, és tudja, hogy verseny van

  Overdose utódaként emlegetik a most hároméves Tour to Paris-t. A kiváló versenyló az egy évvel ezelőtti kvalifikációja óta minden versenyt megnyert itthon, amin indult.