2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Külföld

Százezrével hagyják el Németországot a migránsok miatt

A Német Szövetségi Statisztikai Hivatal szerint 2016-ban 281.000 német hagyta el Németországot, ugyanakkor a teljes népesség 500.000-el nőtt a migránsok befogadása miatt. A Németországba érkező migránsok kicsivel több, mint 51 %-a valamelyik EU tagállamból, a többi a közel-keletről, Afrikából és Ázsiából érkezett – írja a voiceofeurope.com.

A 82 milliós német népesség 23 %-ának migráns háttere van, míg a nyugdíjasok 1 tizedének, a gyerekeknek 38%-ának. Az ország nyugati felében ez a szám még magasabb, 42%, így a németek “helyettesítése” rekordokat döntöget.


2015-ben 2.016.000 migráns fogadtak be, ez Németország alapítása óta a legmagasabb szám. 2016-ban 1.720.000 migráns érkezett, a visszatérő németek száma 2016-ban csak 146.000 volt, miközben 281.000 hagyta el az országot. Legtöbben Svájcba, az USA-ba és Ausztriába mentek. Az elkészült tanulmányok szerint a migránsok 2/3-a sem írni, sem olvasni nem tud. Bavaria Gazdasági minisztere már 2016-ban kimondta, hogy a migránsok 90 %-a alkalmatlan munkavégzésére Németországban – írja a lap. 

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek

 • A nap képe: Pusztító Florence

  A nap képe: Pusztító Florence

  Emelkedett az Egyesült Államok keleti partvidékén pusztító Florence trópusi vihar halálos áldozatainak száma, közben Észak-Karolinán tornádók söpörtek végig.

 • Ezreket kapcsolt le az áramhálózatról egy macska

  Ezreket kapcsolt le az áramhálózatról egy macska

  Több, mit 7500 New Orleans-i ügyfelet kapcsolt le az áramellátásról egy kóbor macska, amikor az bejutott a szolgáltató telephelyére. Az áramszünet leginkább a város üzleti negyedét és néhány szomszédos környéket érintett, a közüzemi szolgáltató pedig egyelőre nem jött rá, hogy a cica mégis hogyan tudta megkerülni az állomás biztonsági eszközöket.

 • Eső tette milliárdossá a kertészkedő férfit

  Eső tette milliárdossá a kertészkedő férfit

  A virginiai Amelia Courthouse-ban élő Charles Martin azt állítja, hogy egy nyári égszakadásnak köszönheti, hogy kőgazdag lett. A mázlista férfi ugyanis azt állítja, hogy miután hazatért a munkából, nekilátott levágni a füvet háza körül, ám egy hirtelen jött eső keresztül húzta számításait.