EUR: 314,43 Ft
CHF: 278,50 Ft
2019. március 22., péntek
Beáta, Izolda, Lea

Egyéb Szekszárd

Székely Szabadság Napja

Március 10-én Pakson is megemlékeztek a székely vértanúkról az Erdélyi Magyarok Tolna Megyei Egyesülete által szervezett eseményen. A Székely Szabadság Napi rendezvényt a városháza előtti kopjafánál tartották, az eseményt az erdélyi Verőfény Néptánccsoport táncjátéka színesített.

A Verőfény néptánccsoport táncjátéka. Fotó: Bándi Imre

A rendezvényt Bándi Imre, az Erdélyi Magyarok Tolna Megyei Egyesületének elnöke nyitotta meg, aki köszöntőbeszédében az erdélyi magyarság összetartozásának fontosságát, továbbá a székely hagyományok ápolását hangsúlyozta. A továbbiakban Süli János miniszter köszöntötte a résztvevőket, aki magánemberként is több ízben támogatta az egyesület eszmei és gyakorlati törekvéseit. A Maros megyei Verőfény Néptánccsoport látványos előadással emelte az esemény színvonalát. Az egyesület egyik tagja, Gazdag-Fejes Margit részletes történelmi áttekintéssel szolgált a székely vértanúkról való megemlékezésben.


Az esemény zárásaként a résztvevők megkoszorúzták a 2015-ben felállított kopjafát, és együtt énekelték el a székely himnuszt.

Kapcsolódó Cikkek