2018. november 15., csütörtök
Albert, Lipót

Egyéb Szekszárd

Székely Szabadság Napja

Március 10-én Pakson is megemlékeztek a székely vértanúkról az Erdélyi Magyarok Tolna Megyei Egyesülete által szervezett eseményen. A Székely Szabadság Napi rendezvényt a városháza előtti kopjafánál tartották, az eseményt az erdélyi Verőfény Néptánccsoport táncjátéka színesített.

A Verőfény néptánccsoport táncjátéka. Fotó: Bándi Imre

A rendezvényt Bándi Imre, az Erdélyi Magyarok Tolna Megyei Egyesületének elnöke nyitotta meg, aki köszöntőbeszédében az erdélyi magyarság összetartozásának fontosságát, továbbá a székely hagyományok ápolását hangsúlyozta. A továbbiakban Süli János miniszter köszöntötte a résztvevőket, aki magánemberként is több ízben támogatta az egyesület eszmei és gyakorlati törekvéseit. A Maros megyei Verőfény Néptánccsoport látványos előadással emelte az esemény színvonalát. Az egyesület egyik tagja, Gazdag-Fejes Margit részletes történelmi áttekintéssel szolgált a székely vértanúkról való megemlékezésben.


Az esemény zárásaként a résztvevők megkoszorúzták a 2015-ben felállított kopjafát, és együtt énekelték el a székely himnuszt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.