2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Szekszárd

Szekszárdi borok versenyeztek Budapesten

Március másodikán szekszárdi és egri bikavérek mérettettek meg Budapesten, a Corinthia Hotelben. A Bikavér Párbajon harminchárom egri és szekszárdi pincészet vett részt, a rendezvény vendégei személyesen is meggyőződhettek arról, hogy milyen borok készültek az egri és szekszárdi pincékben.

Térségünket, a Szekszárdi borvidéket a következő borászatok képviselték: Bodri Pincészet, Bősz Adrián Pincészete, Eszterbauer Borászat, Garai Pincészet, Heimann Családi Birtok, Mészáros Borház, Prantner Pince, Schieber Pincészet, Sebestyén Pince, Szent Gaál Kastély és Borház, Takler Borbirtok, Tüske Pince, Twickel Szőlőbirtok, Vesztergombi Pince és nem utolsósorban a Vida Családi Borbirtok.


Térségünket tizenöt szekszárdi borászat képviselte. Fotó: Nagy Nándor

Az egri borvidéket 18 pincészet képviselte: Balga Családi Pincészet, Besenyei Borház, Bolyki Pincészet, Böjt Borászat, Tóth Ferenc Pincészet, Eszterházy Szőlőbirtok, Gál Lajos Pincészete, Gál Tibor, Juhász Testvérek Pincészete, Kovács Nimród Winery, Molnár Pincészet, Ostorosbor Pincészet, Petrény Winery, Simon Pincészet, St. Andrea Szőlőbirtok, Thummerer Vilmos, Varsányi Pincészet és a Villa Wanda Bormanufaktúra.

Szakmai körúton kóstolhattak az érdeklődők. Fotó: Nagy Nándor

A rendezvényen jelen lévő érdeklődők szakmai sétáló kóstolón vehettek részt sommelier-kel és borkereskedőkkel karöltve.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.