2019. január 22., kedd
Artúr, Vince

Belföld

Szerető gazdira vár Lukrécia

Imádja az embereket, hálás egy kis simogatásért és dögönyözésért. Nemrég még a Csongrád megyei tanyavilágban bolyongott magára hagyva, most pedig már szerető gazdájára vár. Ő Lukrécia, ez az édes pumi-puli kislány kutya.

Lukrécia több hónapig élt gazda nélkül a tanyavilágban. Az útszélén bokrok alján keresett menedéket, és élelmet. Nem volt egyszerű megfogni, menekült az emberek elől. Sovány,kopasz testén kullancsok, bolhák élősködtek. Az orvosi vizsgálaton kiderült, hogy sérve is van – áll többek között az Orosházi Állatvédők- Szikhát Kutyamenhely közösségi oldalas bejegyzésében.


Forrás: Orosházi Állatvédők- Szikhát Kutyamenhely

– Jelzést kaptunk arról, hogy egy csapzott kutyus a hódmezővásárhelyi tanyavilágban bóklászik – mondta a Lokálnak Pusztai Ilona. Az Orosházi Állatvédők – Szikhát Kutyamenhely vezetője szerint a bozontos kinézetű kutyus alaposan próbára tette őket.

Forrás: Orosházi Állatvédők- Szikhát Kutyamenhely

– Csapdával és kábító anyaggal felszerelkezve mentünk ki a területre. Próbáltuk szegényt sült kacsacombbal és kacsamellel magunkhoz édesgetni, de nagyon bizalmatlan volt elsőre. Végül tettünk ki élelmet, amit bekentünk kábító pasztával. Megható volt látni, hogy kis idő múlva elkezdte felfalni a finomságot, majd düledezve körbe-körbe járkált, végül odajött hozzám – idézi fel a nem mindennapi befogást Ilona, aki beszélt a kutya állapotáról is.


– Szegény nagyon elhanyagolt állapotban volt. Sovány, kopaszodó teste szörnyű látványt nyújtott. Mára azonban felerősödött. Sérvműtéte előtt vitaminokat kapott. Ivartalanított kislány ő, aki már oltással és chippel is rendelkezik. Imádja az embereket, különösen a gyerekeket. Lakásba szánjuk, hiszen most nálam is ilyen otthonban van. Reméljük minél hamarabb egy szerető gazdára talál – mondta lapunknak Pusztai Ilona.

A Lokál az állatkínzás ellen!

Nem biztos, hogy mindenben egyetértünk, de az állatkínzás elleni harc közös ügyünk! Az emberi kegyetlenség sokszor határtalan, pedig az állatok csak szeretetet adnak, védtelenek! Küldjük börtönbe az állatkínzókat! A Lokál kiáll az állatok jogaiért, kövesse a „Börtönt az állatkínzóknak!” Facebook-oldalunkat. Kérünk mindenkit, aki állatokkal kapcsolatos brutalitással találkozik, írja meg nekünk a Facebook-oldalon vagy küldje el a [email protected] címre. Bátran csatoljon fotót beszámolójához, hogy annak minél nagyobb hangot adjunk, ezzel növelve az esélyét, hogy az állatkínzó elnyeri méltó büntetését. Természetesen nem csak a tragédiával végződő esetekkel foglalkozunk. Sikertörténeteket, szerencsés kiszabadításokat, megmentéseket is megoszthatnak velünk. Ismerje meg a világ a névtelen hősöket is, akik folyamatos harcot vívnak a kegyetlen emberekkel!

Börtönt az állatkínzóknak! Kövessen minket a Facebookon:

https://www.facebook.com/bortontazallatkinzoknak/

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Demetervin Pincészet – Délceg

  Demetervin Pincészet – Délceg

  A 2017-es évjáratú Délceg nevű furmint és hárslevelű házasítású bora nyerte el “Debrecen Város Fehér Bora 2019” címet.

 • Nyomoznak az MTVA-ban randalírozók ellen

  Nyomoznak az MTVA-ban randalírozók ellen

  Nem számítottak hivatalos személynek azok az ellenzéki politikusok, akik szabályosan megostromolták az MTV stúdióit múlt év decemberében, ezért ellenük és nem az őket az épületből eltávolító fegyveres biztonsági őrök ellen indít nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség.

 • Brüsszel pénzt adna Sorosnak

  Brüsszel pénzt adna Sorosnak

  Jogállamisághoz kötnék az uniós kifizetéseket, illetve rengeteg pénzt adnának civil szervezeteknek az Európa Parlamenti képviselők, akik mindkét indítványt megszavazták múlt csütörtökön.

 • Teljesen megújul a SOTE

  Teljesen megújul a SOTE

  Teljesen megújulhat a Semmelweis Egyetem – jelentette ki Merkely Béla, az intézmény rektora hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.