2018. augusztus 15., szerda
Mária

Egyéb IX.kerület

Sziget 25 képekben

Benkő Imre képei a fiatalok között is nagy sikert aratnak (Fotó: FMKéptár/Mészáros Gábor)

Benkő Gábor fotóművész 1993-ban kíváncsiságból ment ki az első Szigetre, de rögtön megérezte,hogy  ez az ő világa. Azóta egyet sem hagyott ki, mind a 25 fesztiválon kint volt és fényképezett.

Mind a mai napig filmre dolgozik, képei egyfajta fényviszonyban készülnek, így lesz egységes és letisztult a 25 évnyi pillanat. A negyed évszázados jubileumot kiállítással is megünnepelte, melynek képeit április 3-áig a Ferencvárosi Művelődési Központ Aula Galériájában is megnézhetik.

Kapcsolódó Cikkek

 • In memoriam Matus György

  In memoriam Matus György

  72 éves korában elhunyt Matus György, a Vörösmarty Színház művésze, aki 20 évig volt a Miskolci Nemzeti Színház társulatának tagja.

 • Licitáljon, hogy segíthessen!

  Licitáljon, hogy segíthessen!

  A nyíregyházi Tomek Zoltán jól ismert a futball szurkolói körökben. A 42 éves kétgyermekes, súlyosan beteg édesapáért az elmúlt egy évben összefogott az egész magyar sporttársadalom.

 • Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  A kétezres évek egyetlen miskolci zenekara a Holdviola, mely országosan is ismert és sikeres. Tízéves évfordulójukra készülve kerestük meg Farkas Pétert, a formáció vezetőjét, hogy beszéljen nekünk az indulásról, sikerekről és az elkövetkezendő időszak terveiről.

 • Cserkészek táboroztak

  Cserkészek táboroztak

  Láthatóan jó hangulatban telt a visegrádi négyek országaiból érkező cserkészek számára szervezett nemzetközi találkozó, amelynek Dunaújváros adott otthont.