EUR: 322,77 Ft
CHF: 281,53 Ft
2018. október 20., szombat
Vendel

Belföld

Szijjártó: A migráció veszélyes, de megállítható

A migráció rossz és veszélyes jelenség, de megállítható – hangoztatta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egy csütörtöki budapesti választási fórumon.

A fideszes politikus emlékeztetett arra, hogy néhány éve több százezer bevándorló “csörtetett át” az országon. Ha valaki erre azt mondja, hogy elfogadható, akkor az nagyon nagy baj – fűzte hozzá.


Hangsúlyozta: az ENSZ a kvótákkal a nemzetközi embercsempészek “malmára hajtja a vizet”. Az ENSZ-ben el akarják fogadtatni, hogy a migráció alapvető emberi jog. Ha ez megtörténik, mindenki oda megy, ahová akar – figyelmeztetett a fideszes politikus.

Nyugat-európai tapasztalatok szerint az eltérő kultúrájú bevándorlók tömegeit nem lehet integrálni, a párhuzamos társadalmak veszélyesek – jegyezte meg a miniszter.


Kijelentette: a Nyugattal szemben “nem a migrációtól várjuk” a gazdasági, demográfiai nehézségek megoldását, hanem például a családpolitikától. “Gyerekek kellenek, nem migránsok” – fűzte hozzá a kormánypárti politikus. “Azt akarjuk”, hogy a magyarok dönthessék el, ki jöhet be az országba, nem az ENSZ vagy az EU – szögezte le.

Kitért arra is: Brüsszel nem adta fel a kötelező kvóta tervét, és azért avatkozik be a magyarországi választásokba, mert ez az ország tanúsítja a legnagyobb ellenállást.

A miniszter szerint Európa néhány éve még a legversenyképesebb és legbiztonságosabb, egyértelműen keresztény kontinens volt, mára ez megkérdőjeleződött. Ez ellentétes Magyarország céljaival, ezért harcolni kell, mert ha nem, akkor egy idő után Magyarország sem lesz – mondta.

Dunai Mónika fideszes országgyűlési képviselő, Rákosmente és Kőbánya kormánypárti jelöltje a rendezvényen azt emelte ki: nem szeretné megélni, hogy migránsfalvakat, -telepeket építsenek.

A kérdés, hogy az eddigi “eredményáradatot eltörli-e a migránsáradat” – fűzte hozzá. A kormánypárti politikus arra szólította fel hallgatóságát, hogy ne támogassanak idegen érdekeket szolgáló, esküszegő politikusokat.

Riz Levente (Fidesz-KDNP), a XVII. kerület polgármestere a választási fórumon arról beszélt, hogy április 8-án egyszerű lesz a döntés, mert kétfajta jelölt lesz: az egyik támogatja a migrációt, a másik viszont azt szeretné, hogy “hadd éljük Magyarországon az életünket a saját akaratunk szerint békében, biztonságban”. Azt kérte hallgatóságától, támogassák a Fidesz-KDNP-t a választáson.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek