EUR: 316,78 Ft
CHF: 281,84 Ft
2019. március 25., hétfő
Irén, Írisz

Belföld

Szijjártó: A tét az, bevándorláspárti vagy azt ellenző kormány lesz-e

A választás tétje az, hogy az emberek jövőjét szem előtt tartó vagy bevándorláspárti kormánya lesz-e Magyarországnak – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter szerdai, tapolcai lakossági fórumán.

Szijjártó Péter kijelentette: egységes, rendezett keresztény társadalmunk érték, a migráció pedig veszélyes, de megállítható a jelenlegi kormány felfogása szerint.


A migráció megfékezése szavatolhatja csak az itt élők biztonságát és az, ha a magyarok dönthetik el, hogy kit engednek be az országba – hangsúlyozta a fideszes politikus.

Arról beszélt, hogy európai és globális vita zajlik a migrációról, és így a nemzeti politikai kampányok központi témájává is válik a kérdés. Az ENSZ-ben zajló vitáról szólva Szijjártó Péter azt mondta, hogy a globális migrációs csomag alapállítása szerint a migráció jó és megállíthatatlan. Ez azonban – mondta – könnyen cáfolható, hiszen nem nevezhető jó dolognak, hogy a migráció során sok ember “vállal életveszélyt”, két és fél év alatt 27 terrortámadás történt Európában, amelyekben 330 ember meghalt, 1300 megsérült.


A migrációs hullám lehetőséget biztosít a terrorszervezeteknek, hogy a terroristákat Európába küldjék. 2015 őszén Magyarország megállított 400 ezer bevándorlót, bizonyítva, hogy gátat lehet vetni a tömegeknek – folyatta.

Arról is beszélt, hogy nem kérünk a “kulturális hagyományainkat semmibe vevő viselkedésből”, ezért fordított a kormány egymilliárd eurót a határvédelemre, bizonyítva ezzel a nyugat-európai országokhoz való szolidaritást is. Míg az unió és az ENSZ úgy gondolja, hogy a migráció megszervezésére kell fordítani a nemzetközi erőfeszítéseket, addig a magyar kormány szerint a megfékezésére kell törekedni – hangsúlyozta.

Szijjártó Péter kifejtette: ha bevándorláspárti kormánya lenne az országnak, akkor a dublini rendelet módosításával megvalósulna a kötelező betelepítési kvóta és az ENSZ-ben is bevándorláspárti irányban dőlne el a vita.

A lakossági fórumot követő sajtótájékoztatón a miniszter azt hangsúlyozta, hogy a következő uniós ciklus forrásainak elosztása körül várható ugyan vita, de nem kell ezek csökkenésétől tartani csupán azért, mert a kormány “az emberek biztonságát képviseli különböző nemzetközi fórumokon.

A választók józan, higgadt és racionális döntésére lesz szükség április 8-án – emelte ki Szijjártó Péter.

Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselőjelölt (Fidesz-KDNP) sorsdöntőnek nevezte a választást, amely során gyermekeink és unokáink jövőjéről döntünk. Hozzátette: a növekvő GDP, a csökkenő munkanélküliség, a bérek emelkedése, valamint a nyugdíjasok juttatásai azt bizonyítják, hogy a kormány jó úton jár. Ezt akarja folytatni megválasztása esetén, a helyi emberek érdekeit szem előtt tartva – tette hozzá.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek