2018. október 15., hétfő
Teréz

Belföld

Szijjártó: Mondjon le az ENSZ főbiztosa!

– Az ENSZ emberi jogi főbiztosa harcot hirdetett Orbán Viktorral és a magyar migrációs politikával szemben, de a magyar kormány megvívja ezt a harcot és egyetlen illegális bevándorlót sem fog beengedni Magyarországra –  hangsúlyozta tegnap Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Szerinte Zeid Raad al-Husszein ENSZ-főbiztos, aki rasszistának nevezte Orbán Viktor miniszterelnököt, egy szélsőségesen bevándorláspárti hivatalnok, aki a migrációt mint alapvető emberi jogot akarja elismertetni, valamint be akarja hozni a migránsokat Európába.

MTI/AP/Virginia Mayo

– Felvesszük a kesztyűt az ENSZ emberi jogi főbiztosával szemben, mindegy, milyen képtelen váddal fog illetni minket a következő időszakban, mi egyetlen illegális bevándorlót sem fogunk beengedni Magyarországra – hangsúlyozta Szijjártó, aki újfent lemondásra szólította fel az ENSZ jordániai származású emberi jogi biztosát, mert „egy tagállami befizetésekből remek fizetéssel rendelkező nemzetközi hivatalnok” nem viselkedhet, nem beszélhet így, nem indíthat harcot egy demokratikusan megválasztott miniszterelnök ellen.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Gázolt a HÉV a Gubacsi hídnál

  Gázolt a HÉV a Gubacsi hídnál

  Gázolt a HÉV hétfő reggel a főváros XX. kerületében, a baleset sérültje a helyszínen meghalt – közölte a katasztrófavédelem.

 • Baleset az M3-as autópályán

  Baleset az M3-as autópályán

  Baleset miatt lezárták hétfő reggel az M3-as autópálya főváros felé vezető oldalát Bag közelében – közölte a katasztrófavédelem.

 • Megduplázódott a lakásépítések száma

  Megduplázódott a lakásépítések száma

  Az elmúlt három évben megduplázódott a lakásépítések száma Magyarországon, az 5 százalékos kedvezményes lakásáfa teljesen átalakította az építkezések ütemét – mondta az ingatlan.