EUR: 321,17 Ft
CHF: 284,66 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Külföld

Szíriai menekült: Ausztria veszélyesebb, mint Szíria!

Spiro Haddad egy keresztény menekült, aki Ausztriából tért vissza Szíriába. Egy német TV adónak nyilatkozva elmesélte, miért volt az élete veszélyben Ausztriában és miért döntött úgy, hogy visszatér Szíriába.

Haddad elmondta, hogy 3000 eurót fizetett az embercsempészeknek azért, hogy Európába vigyék. Úgy tervezte, hogy itt is marad, de ezt a szándékát gyorsan megváltoztatta, amikor azt látta, hogy az európai migránsok körében mennyien tartoznak az ISIS vagy az AL-Nustra terrorszervezetekhez.  – írja a shoebat.com.


Keresztényként nem érezte magát biztonságban Ausztriában, vallását pedig titokban kellett tartania, ugyanis ha felvállalja, az az életébe kerülhetett volna. Elmondta azt is, hogy a szélsőségesek a keresztény templomokat mecsetté akarták átalakítani és a túlélés érdekében azonosulnia kellett ezekkel a szélsőségesekkel. Amikor az osztrák hatóságokhoz fordult, nem vették komolyan. Ekkor döntött úgy, hogy visszatér Szíriába.

Haddad arra figyelmeztette az európaiakat, hogy “egyáltalán nem helyes, hogy Európa határai nyitva vannak” és “az ISIS és az Al-Nusra mindent és mindenkit el akar pusztítani és ha ezt az európaiak nem értik meg, akkor nagyon pesszimisták a jövőjüket illetően”


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek