2019. január 21., hétfő
Ágnes

Belföld

Simicska megfenyegette Szitát!

2018. január 1-től Kaposvár Megyei Jogú Város hatályba lépő rendelete alapján a városban megkezdték az óriásplakát helyeket jelentő táblák leszerelését és elszállítását. Sokan örültek, hogy végre nem csúfítja tovább a városképet. Összesen 150 tábláról beszélünk. Többszöri felszólítás után, végül a Simicska-féle plakátcég, a Publimont Kft. szerelte le, majd szállította el a szóban forgó eszközöket – írja a hirado.hu.

A Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó cég tartotta fenn és üzemeltette a jól fialó, az oligarchának szerény számítások szerint is évi száz millió forintot is meghaladó táblákat. Simicska nyilván nem nézte tétlenül Szita rendeletalkotását, hiszen az ország egyik legrégebbi polgármesteréről van szó, akinek döntéseire, városvezetői lépéseire sokan figyelnek, többen pedig példaként tekintenek a kaposvári történésekre.


Március 17-én Simicska Lajos újságjában, a Magyar Nemzetben meg is jelent egy már évekkel ezelőtt boncolt, de tényszerűen soha be nem bizonyított ügy Szitával kapcsolatban, miszerint a rendszerváltoztatás előtt kilenc évig titkos ügynök volt. Az ügyről először 2004-ben, vagyis 14 éve írt először az Index, ami azóta már szintén Simicska érdekeltségébe tartozik.

A hirado.hu úgy tudja, hogy az utóbbi időkben olyan üzenetek érkeztek a kaposvári városházára, miszerint „Jobb lesz, ha nem ugrál a Karcsi, mert különben csúnya dolgok történhetnek”, de Szita elég régi motoros, így nem rezel be az ilyen piti zsarolásoktól. Évekkel korábban egy közismerten baloldali helyi vállalkozó próbálta zsarolni a helyi adó miatt azzal, hogy romákat költöztet a belvárosba, ám Szita akkor is visszaüzent: „Nem engedek semmilyen zsarolásnak”.


Nyilván ez történhetett most is, pontosabban Szita facebookos bejegyzése erre enged következtetni. A közel harminc éve a városát vezető Szita a Simicska támadás megjelentét követően két mondatot posztolt: „Az én lelkiismeretem tiszta, nem félek tőled, Simicska Lajos!”

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek