2019. március 18., hétfő
Sándor, Ede

Egyéb Tapolca

Szorgos kezek, szerető szívek által készített kokárda

Tizenéves, fogyatékkal élő fiatalok készítettek kokárdákat a Veszprém megyei közgyűlés alelnökével az 18481849-es forradalom és szabadságharc évfordulójára. Fenyvesi Zoltán ünnepre való felkészülését szorgos kezek és önzetlen szívek segítették.

A közös munka eredményeként több mint 100 gyönyörű kokárda készült. Közben arra is volt lehetőség, hogy felidézzék a forradalmi eseményeket, és elbeszélgessenek egymásközt arról, hogy mit jelent ma a forradalom szelleme.– Március 15-e a legszebb nemzeti ünnepünk. Nincs olyan ember, szervezet vagy csoportosulás,amelyik ne érezné fontosnak, hogy megemlékezzen erről a napról.


Pedagógusként is mindigfontosnak tartottam, hogy a történelem jeles eseményére és egyben a tavaszvárásra lélekben isfelkészüljünk a gyerekekkel. Az ÉFOSZ-ban a fiatalokkal ezért is vettem részt ezen a közöskokárdakészítésen, ahol a lázas munka közben az ünnep jelentőségéről beszélgettünk – mondta aLokálnak Fenyvesi Zoltán.Azt is hozzátette, hogy március 15-én a helyi ünnepségeken és a békemeneten is ezt a kokárdát fogjaviselni, amit a gyerekekkel közösen készítettek.

Kapcsolódó Cikkek

 • A győzelem lesz a cél a First Fielden

  A győzelem lesz a cél a First Fielden

  Amerikában nem is olyan nagyon régen, a Super Bowl-lal befejeződött az ott oly nagyon népszerű amerikai futball bajnoksága, míg Magyarországon e honban rövidesen elkezdődik a verseny.

 • Európai szaktekintélyek körében

  Európai szaktekintélyek körében

  Prof. Dr. Szécsi Gábor tanszékvezető egyetemi tanárt, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának dékánját március 2-án Salzburgban beiktatták az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia (EASA) tagjai közé.

 • Nem kell rongálni a Mecseket!

  Nem kell rongálni a Mecseket!

  Több százezres kárt tettek a Mecsekben azok a kirándulók, akik az erdei műtárgyakat dobták tűzre, ha épp szalonnázni volt kedvük. Ezt elégelték meg a Biokom emberei és álltak elő egy remek ötlettel.