2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Tatabánya

Sztárkoncertek hete

Néhány napon belül neves előadóművészek váltották egymást a Vértes Agorája színpadán. 

Szerelem első vérig, Nagy utazás, Vigyázz rám, Trió Stendhal, Jazz+Az, A dzsungel könyve, Valahol Európában, A Pál utcai fiúk, Férfi és nő – hogy mi a közös ezekben a különböző műfajokban született sikeres dalokban, produkciókban? A Kossuth-díjas zeneszerző és előadóművész, Dés László személye köti össze ezeket, akinek a nevéhez számtalan népszerű dal, színpadi és filmzene, valamint dzsesszformáció fűződik. Hosszas várakozás után született meg az a várva várt koncert, amelyen saját dalait adja elő, elsősorban a popzene műfajából, amelyet nemrég Tatabányára is elhozott.


Az Alma zenekar

Dés László

– Negyvenéves korom óta tervezem ezt az estet, és végül hatvanévesen lett belőlem táncdalénekes – mondta el nevetve a közkedvelt zenész. – Valahogy mindig úgy alakult, hogy rengeteg dalt írtam különböző műfajokban, de én magam ezek közül csak keveset játszottam a koncerteken. Szerencsés vagyok, mert színpadi művekben, filmekben és popslágerekben is megmutathattam magam. Nem is tudnám ezeket szétválasztani, így, együttesen alkotják az életemet. Én ugyanis magát a zenét szeretem, de azt nagyon.

A koncert vendégeként Tóth Verát köszönthettük, akivel Dés László már korábban is dolgozott együtt – akkor dzsesszprodukcióban –, tehetségéről, muzikalitásáról és remek hangjáról viszont az évek során már sokszor meggyőződhetett.


– Dés László egy hihetetlenül különleges ember – méltatta a koncert házigazdáját az énekesnő. – Vele együtt dolgozni fantasztikus érzés, ráadásul, úgy érzem, nagyon sok mindenben hasonlítunk.

A hét egy másik telt házas koncerttel zárult: a gyermekek nagy kedvence, az Alma zenekar látogatott el városunkba.

– Nagyon jó érzés látni, hogy ennyien szeretnek minket Tatabányán – emelte ki Buda Gábor, az együttes frontembere. – Immár huszonkét éve szórakoztatjuk a gyermekeket és szüleiket. Fontosnak tartjuk, hogy igazi családi programot teremtsünk, amelyen minden korosztály jól érzi magát. Sokan kérdezik, mi a titkunk, hogy ezt rendre ilyen sok néző előtt tehetjük. Szerintem nincs titok, csak önmagunkat adjuk, és jól érezzük magunkat.

Az Alma együttes koncertjén a zenekar minden ismert slágere felcsendült, a program zárása pedig természetesen ezúttal is a „Ma van a szülinapom” című dal volt.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.