EUR: 322,74 Ft
CHF: 282,06 Ft
2018. október 18., csütörtök
Lukács

Egyéb Tatabánya

Sztárkoncertek hete

Néhány napon belül neves előadóművészek váltották egymást a Vértes Agorája színpadán. 

Szerelem első vérig, Nagy utazás, Vigyázz rám, Trió Stendhal, Jazz+Az, A dzsungel könyve, Valahol Európában, A Pál utcai fiúk, Férfi és nő – hogy mi a közös ezekben a különböző műfajokban született sikeres dalokban, produkciókban? A Kossuth-díjas zeneszerző és előadóművész, Dés László személye köti össze ezeket, akinek a nevéhez számtalan népszerű dal, színpadi és filmzene, valamint dzsesszformáció fűződik. Hosszas várakozás után született meg az a várva várt koncert, amelyen saját dalait adja elő, elsősorban a popzene műfajából, amelyet nemrég Tatabányára is elhozott.


Az Alma zenekar

Dés László

– Negyvenéves korom óta tervezem ezt az estet, és végül hatvanévesen lett belőlem táncdalénekes – mondta el nevetve a közkedvelt zenész. – Valahogy mindig úgy alakult, hogy rengeteg dalt írtam különböző műfajokban, de én magam ezek közül csak keveset játszottam a koncerteken. Szerencsés vagyok, mert színpadi művekben, filmekben és popslágerekben is megmutathattam magam. Nem is tudnám ezeket szétválasztani, így, együttesen alkotják az életemet. Én ugyanis magát a zenét szeretem, de azt nagyon.

A koncert vendégeként Tóth Verát köszönthettük, akivel Dés László már korábban is dolgozott együtt – akkor dzsesszprodukcióban –, tehetségéről, muzikalitásáról és remek hangjáról viszont az évek során már sokszor meggyőződhetett.


– Dés László egy hihetetlenül különleges ember – méltatta a koncert házigazdáját az énekesnő. – Vele együtt dolgozni fantasztikus érzés, ráadásul, úgy érzem, nagyon sok mindenben hasonlítunk.

A hét egy másik telt házas koncerttel zárult: a gyermekek nagy kedvence, az Alma zenekar látogatott el városunkba.

– Nagyon jó érzés látni, hogy ennyien szeretnek minket Tatabányán – emelte ki Buda Gábor, az együttes frontembere. – Immár huszonkét éve szórakoztatjuk a gyermekeket és szüleiket. Fontosnak tartjuk, hogy igazi családi programot teremtsünk, amelyen minden korosztály jól érzi magát. Sokan kérdezik, mi a titkunk, hogy ezt rendre ilyen sok néző előtt tehetjük. Szerintem nincs titok, csak önmagunkat adjuk, és jól érezzük magunkat.

Az Alma együttes koncertjén a zenekar minden ismert slágere felcsendült, a program zárása pedig természetesen ezúttal is a „Ma van a szülinapom” című dal volt.

Kapcsolódó Cikkek

  • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

  • Szinte egész Újpest sportolt!

    Szinte egész Újpest sportolt!

    ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.