2018. augusztus 16., csütörtök
Ábrahám

Egyéb Szekszárd

Szűrőbusz a megyeszékhelyen

Ingyenes szűrővizsgálatokon vehettek részt a szekszárdiak március elsején a Garay téren. Az Országos Közegészségügyi Intézet üzemeltetésében álló szűrőbuszon többek között lehetőség volt bőrgyógyászati szűrésre, továbbá dietetikai és életmódbeli tanácsokkal is szolgáltak a szakemberek.

– Az „Egészséges Magyarország” programnak az a lényege, hogy olyanokhoz is eljusson a szűrés, olyan magyar állampolgárokhoz, akik nehezebben tudnak mozogni vagy adott esetben a kórháztól való távolság problémát okoz számukra. Ezeknek a szűrővizsgálatoknak az a lényegük, hogy megelőzzük a betegségeket, a kóros elváltozásokat, és amennyiben valaki ezen a szűrésen részt vesz, lehetőség adódik, hogy korai stádiumban ismerjünk fel olyan betegségeket, amelyeket ha időben elkezdünk kezelni, akkor a nagyobb bajt meg tudjuk előzni.


Ingyenes szűrések a szekszárdiaknak. Fotó: Nagy Nándor

A szekszárdi Balassa János Kórházban az elmúlt években nagyon sok fejlesztést hajtottunk végre annak érdekében, hogy a szekszárdi és Tolna megyei embereknek az egészségügyi komfortérzetük erősebb legyen. Ez nem azt jelenti, hogy mindent megoldottunk, tehát van még tennivaló bőven. Épp az elmúlt hónapokban jelentettük be a Németh Csaba főigazgató úrral, hogy elindult egy új szülészeti, illetve nőgyógyászati blokk tervezése. A célunk az, hogy 2020-ra egy új szülészeti-nőgyógyászati szárnya legyen a kórháznak. Továbbá a régi épületet nem fogjuk lebontani, hanem az ilyen típusú szűrésekhez, egynapos sebészetekhez egy modern, korszerű orvosdiagnosztikai egészségcentrumot szeretnénk ott megvalósítani – tájékoztatott Horváth István, a megyei jogú városok fejlesztésének koordinációjáért felelős államtitkár.

Bőrgyógyászati szűréssel, továbbá dietetikai- és életmódbeli tanácsokkal szolgáltak a szakemberek. Fotó: Nagy Nándor

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Ejtőernyős-világbajnokság

    Ejtőernyős-világbajnokság

    Elkezdődött a 42. Katonai Ejtőernyős Világbajnokság Szolnokon, a szandaszőlősi sportrepülőtéren. A város az 1974-es civil ejtőernyős-világbajnokságot követően ad újra otthont ilyen jellegű versenynek.

  • Elektromos töltőállomások

    Elektromos töltőállomások

    Az Új Főnix Terv közlekedésfejlesztési program keretein belül Debrecenben 10 db új elektromos töltőállomás és parkolóhely létesül. A debreceni önkormányzat a Nemzetgazdasági Minisztérium „Jedlik Ányos Terv – Elektromos töltőállomás alprogram helyi önkormányzatok részére” tárgyú pályázatra jelentkezett.