EUR: 317,99 Ft
CHF: 280,78 Ft
2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb XXI.kerület

Táncra perdültek az idősotthonban

Tavaszköszöntő rendezvénnyel igyekeztek elűzni a zord időt a csepeli Olajág Otthonokban. A lakók szórakoztatásáról a Bihari János Táncegyüttes tagjai gondoskodtak. A műsorszámok közben különböző finomságokat kóstolhattak az itt élők, és az önkormányzat jóvoltából csepeli falinaptárt is kaptak.

Semmelweis Ferenc, a Nyugdíjasok Szociális Fórumának elnöke elmondta: fórumuk támogat minden olyan programot, amely az idősek kulturális igényeit szolgálja. Derűs, szép napokat kívánt az otthonban emberi körülmények között, méltóságukat megőrizve élőknek.


 

Ábel Attila alpolgármester Borbély Lénárd polgármester nevében köszöntötte a lakókat. Hangsúlyozta, a csepeli önkormányzat kiemelten segíti a gyermekeket és az időseket. A programlehetőségek közül ajánlotta figyelmükbe a nyugdíjasok számára szervezett hajókirándulást, a Csepeli Strandfürdő ingyenes szolgáltatásait, valamint a sóbarlangban igénybe vehető sóterápiás bérletet. Bejelentette, a városvezetés támogatásával márciustól interaktív előadásokat szerveznek az otthonban, igény szerint érintve az egészség, a társas kapcsolatok vagy a gasztronómia témakörét.

Az Olajág Otthonok képviseletében Szirmai Viktor főigazgató példaértékűnek nevezte az önkormányzattal néhány éve kialakult közös együttműködést. Példaként megemlítette, hogy a városvezetés hozzájárulásával jutottak el az otthon lakói Csepel testvérvárosába, Nagyszalontára, ahol megtekintették Arany János szülőházát.


A néptáncosok egyórás műsort adtak, felvidítva az idős embereket. Jártak többek között mezőségi csárdásokat, vajdaszentiványi táncokat és széki négyest.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.