EUR: 314,43 Ft
CHF: 278,50 Ft
2019. március 22., péntek
Beáta, Izolda, Lea

Belföld

Táskaszám hordja a milliókat Simicskától a Jobbik

Vagyona tizedével, összesen négymilliárd forinttal támogatja a Jobbikot Simicska Lajos – értesült a Ripost. A lap szerint a veszprémi oligarcha pénzéből képes finanszírozni a Jobbik a korrupciós visszaléptetéseket. Az Origo birtokába került fotók szerint a pénzt táskában hordja el Simicskától Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója és Schön Péter gazdasági igazgató, akik maguk is elismerték, hogy voltak tárgyalni a milliárdosnál.

Döbbenetes felvételek láttak napvilágot az Origón, amelyeken a Jobbik pénzügyi nagyágyúi: Szabó Gábor pártigazgató és Schön Péter gazdasági igazgató táskában hordják el a pénzt a Jobbikot felvásárló Simicska Lajostól. A nagybirtokos, médiacézár a Ripost információi szerint összesen négymilliárd forintot ajánlott a Jobbiknak.


– Bizonyítékok állnak rendelkezésre, jobbikos informátorok és fotók tanúsítják, hogy Vona Gábor megbízottai tömött táskákban, hetente több alkalommal viszik el a pénzt Simicskától a Radóc utcai irodából. A milliárdos  hatalmas összeget, vagyonának 10 százalékát, négymilliárd forintot bocsátott Vona Gábor rendelkezésére – írja a lap.

Az Origo fotóin az is látszik, hogy előbb a Jobbikot zsebre vágó oligarcha Jaguarja fut be a budapesti irodához, majd megjelenik Szabó és Schön, akik egy súlyosnak tűnő táskát cipelve távoznak. A Ripost úgy tudja, hogy a fotókon látható táskában alkalmanként mintegy 150 millió forintnyi illegális párttámogatást tudnak elvinni Simicska jobbikos „táskahordói”.


A lap szerint ez az anyagi fedezete annak a visszaléptetési korrupciónak, amit az elmúlt napok történései vázolnak fel. Mint ismert: elsőként az LMP-s Midi Melánia bizonyította hangfelvétellel, hogy a Jobbik Bács-Kiskun megyei jelöltje, Farkas Gergely 600 ezer forint költségtérítést kínált neki visszalépéséért cserébe. A Független Kisgazda Földmunkás- és Polgári Párt (FKgP) alelnöke, Paulina László pedig alig néhány nappal később mutatott be dokumentumokat, amelyek szerint a Jobbik az FKgP budapesti irodájának teljes fenntartási költségét vállalta, hogy a kis párt visszaléptesse jelöltjeit a Jobbik javára.

És hogy nem egyedi esetekről van szó, azt bizonyítja, hogy a Ripost szerint Vona Gábor minden alapszervezetnek azt üzente:  „Tegyetek ajánlatot, vegyetek meg bárkit, itt a pénz, csak szóljatok!”

A Jobbik még a Simicskához tartozó Indexnek nyilatkozva is elismeri, hogy ott jártak. Azzal magyarázkodnak, hogy „Szabó Gábor és Schön Péter a Jobbik közterületi kampányával kapcsolatos ügyekben tárgyalt és egyeztetett a párttal szerződéses kapcsolatban álló plakátcégek vezetőivel” a Simicska tulajdonában lévő Mahir Zrt. Radóc utcai központjában.

 

Szexuálisan zaklató alelnök

A Jobbik botrányhőse, Vona Gábor alelnöke, Janiczák Dávid ózdi polgármester megint nem bírt a szájával. A korábban vetkőzéssel, majd lehallgatással, de közbeszerzés befolyásolásával és megvesztegetési tervekkel is hírekbe került ózdi polgármesterről ezúttal egy olyan hangfelvétel került ki, amelyen jócskán a szexuális zaklatást kimerítő stílusban beszél volt kolléganőjével. Dr. Bézsenyi Bernadett korábbi kabinetvezetőnek előbb azt mondja egy beszélgetésben, hogy „Oda dobod föl a pi..ádat!”, majd a nő tiltakozására azt feleli: „Szárazon k.rlak se..be az összes fa…al!”

Janiczak Dávid Fotó: Facebook

Bár a zaklatás bűncselekmény, de mivel az áldozat nem tett feljelentést, így nem indult eljárás az ügyben. Érdekesség, hogy Janiczak alpári viselkedése nem volt elég ahhoz, hogy a Simicska és Soros fizette ellenzéki média felismerje az ügy hírértékét, szexuális zaklatási ügyekben vagy a nők védelmében máskor élen járó Index, 24.hu vagy a 444.hu egyetlen rövid hírben sem számolt be az esetről.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Jogsértő lehet Márki-Zayék adóeltüntetése

  Jogsértő lehet Márki-Zayék adóeltüntetése

  Jogszabályba ütköző lehet, hogy Márki-Zay Péter, hódmezővásárhelyi polgármester és felesége, Vincze Felícia cége, A Te Születésed Kft. 2016-2017-ben is jelentősen alacsonyabb adóalapot vallott be, mint amennyit a cég honlapján szereplő szüléslevezetések száma alapján kiszámlázhattak – nyilatkozta az Origónak a Századvég elemzője.

 • Győzött a Fidesz Brüsszelben

  Győzött a Fidesz Brüsszelben

  Felfüggesztését kérte a Fidesz a balra tolódó, erősen megosztott Európai Néppártban. A kizárásra játszó balliberális politikusok dupla kudarcot vallottak Brüsszelben, ahol soros György fia is megjelent.

 • Mentsük meg Dodót, a futóbajnokot!

  Mentsük meg Dodót, a futóbajnokot!

  Több mint három éve vár gazdira az Illatos úti ebtelepen Dodó, a legszebb korában lévő, staffordshire jellegű kankutya, aki gondozói szerint félreértett zseni, és egyben lelkes futóbajnok.