2018. november 15., csütörtök
Albert, Lipót

Belföld

Táskaszám hordja a milliókat Simicskától a Jobbik

Vagyona tizedével, összesen négymilliárd forinttal támogatja a Jobbikot Simicska Lajos – értesült a Ripost. A lap szerint a veszprémi oligarcha pénzéből képes finanszírozni a Jobbik a korrupciós visszaléptetéseket. Az Origo birtokába került fotók szerint a pénzt táskában hordja el Simicskától Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója és Schön Péter gazdasági igazgató, akik maguk is elismerték, hogy voltak tárgyalni a milliárdosnál.

Döbbenetes felvételek láttak napvilágot az Origón, amelyeken a Jobbik pénzügyi nagyágyúi: Szabó Gábor pártigazgató és Schön Péter gazdasági igazgató táskában hordják el a pénzt a Jobbikot felvásárló Simicska Lajostól. A nagybirtokos, médiacézár a Ripost információi szerint összesen négymilliárd forintot ajánlott a Jobbiknak.


– Bizonyítékok állnak rendelkezésre, jobbikos informátorok és fotók tanúsítják, hogy Vona Gábor megbízottai tömött táskákban, hetente több alkalommal viszik el a pénzt Simicskától a Radóc utcai irodából. A milliárdos  hatalmas összeget, vagyonának 10 százalékát, négymilliárd forintot bocsátott Vona Gábor rendelkezésére – írja a lap.

Az Origo fotóin az is látszik, hogy előbb a Jobbikot zsebre vágó oligarcha Jaguarja fut be a budapesti irodához, majd megjelenik Szabó és Schön, akik egy súlyosnak tűnő táskát cipelve távoznak. A Ripost úgy tudja, hogy a fotókon látható táskában alkalmanként mintegy 150 millió forintnyi illegális párttámogatást tudnak elvinni Simicska jobbikos „táskahordói”.


A lap szerint ez az anyagi fedezete annak a visszaléptetési korrupciónak, amit az elmúlt napok történései vázolnak fel. Mint ismert: elsőként az LMP-s Midi Melánia bizonyította hangfelvétellel, hogy a Jobbik Bács-Kiskun megyei jelöltje, Farkas Gergely 600 ezer forint költségtérítést kínált neki visszalépéséért cserébe. A Független Kisgazda Földmunkás- és Polgári Párt (FKgP) alelnöke, Paulina László pedig alig néhány nappal később mutatott be dokumentumokat, amelyek szerint a Jobbik az FKgP budapesti irodájának teljes fenntartási költségét vállalta, hogy a kis párt visszaléptesse jelöltjeit a Jobbik javára.

És hogy nem egyedi esetekről van szó, azt bizonyítja, hogy a Ripost szerint Vona Gábor minden alapszervezetnek azt üzente:  „Tegyetek ajánlatot, vegyetek meg bárkit, itt a pénz, csak szóljatok!”

A Jobbik még a Simicskához tartozó Indexnek nyilatkozva is elismeri, hogy ott jártak. Azzal magyarázkodnak, hogy „Szabó Gábor és Schön Péter a Jobbik közterületi kampányával kapcsolatos ügyekben tárgyalt és egyeztetett a párttal szerződéses kapcsolatban álló plakátcégek vezetőivel” a Simicska tulajdonában lévő Mahir Zrt. Radóc utcai központjában.

 

Szexuálisan zaklató alelnök

A Jobbik botrányhőse, Vona Gábor alelnöke, Janiczák Dávid ózdi polgármester megint nem bírt a szájával. A korábban vetkőzéssel, majd lehallgatással, de közbeszerzés befolyásolásával és megvesztegetési tervekkel is hírekbe került ózdi polgármesterről ezúttal egy olyan hangfelvétel került ki, amelyen jócskán a szexuális zaklatást kimerítő stílusban beszél volt kolléganőjével. Dr. Bézsenyi Bernadett korábbi kabinetvezetőnek előbb azt mondja egy beszélgetésben, hogy „Oda dobod föl a pi..ádat!”, majd a nő tiltakozására azt feleli: „Szárazon k.rlak se..be az összes fa…al!”

Janiczak Dávid Fotó: Facebook

Bár a zaklatás bűncselekmény, de mivel az áldozat nem tett feljelentést, így nem indult eljárás az ügyben. Érdekesség, hogy Janiczak alpári viselkedése nem volt elég ahhoz, hogy a Simicska és Soros fizette ellenzéki média felismerje az ügy hírértékét, szexuális zaklatási ügyekben vagy a nők védelmében máskor élen járó Index, 24.hu vagy a 444.hu egyetlen rövid hírben sem számolt be az esetről.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Közös európai harccsoportot hoznak létre a V4-ek

    Közös európai harccsoportot hoznak létre a V4-ek

    Közös európai harccsoportot hoznak létre a visegrádi négyek (V4), amely 2019 második felében kezdi meg működését – nyilatkozta a közmédiának Benkő Tibor a V4 tagországok (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) védelmi minisztereinek csütörtöki szlovákiai biztonságpolitikai tanácskozását követően.

  • Csaknem másfél ezer céget megkárosító csalókat ítéltek el

    Csaknem másfél ezer céget megkárosító csalókat ítéltek el

    Az elsőrendű vádlottat 4 év, a másodrendű vádlottat 2 év 10 hónap börtönre ítélte csütörtökön a másodfokon eljáró Székesfehérvári Törvényszék, mert 2011-ben csaknem másfélezer cégtől csaltak ki összesen több mint 40 millió forintot internetes telefonkönyv, illetve nyomtatott és CD formátumú kiadványok készítésére.