2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Eger

Templomot makettezett a Balaton Modell

Újabb szenzációs „anyaggal” rukkolt elő a Lokálban korábban bemutatott Balaton Modell elnevezésű csapat, élén Kerek Gábor makettezővel, aki az egész vállalkozás lelke. Ezúttal – nem a tavi, hanem a Heves megyei – Balaton település méltán híres római katolikus templomát alkotta meg Kerek Gábor egy makett formájában, amely bármely makettasztalon elhelyezhető.

A nem mindennapi alkotásról Udzeliné Murányi Enikő polgármestert is megkérdeztük, aki elmondta: számos tehetséges fiatal alkotó él a faluban, akik különböző területeket hoznak létre egyedülálló értéket, amelyek a település vagy a tájegység hírnevét öregbítik.


A balatoni római katolikus templom szintén Kerek Gábor alkotása

– Kerek Gábor világszerte elismert maketteket gyárt, noha ő maga egy nagyon csendes fiatalember, nem veri nagydobra, hogy mit csinál. Volt már kiállítása nálunk, az önkormányzatnál is. Külön öröm, hogy épp a pályázaton felújításra nyertes templomunkat alkotta meg Gábor, alkotását ott is szeretnénk majd kiállítani – ismertette a településvezető.

A Balaton Modell alkotásai között egyébként jobbára háborús autómaketteket láthatunk.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.