EUR: 323,73 Ft
CHF: 284,14 Ft
2018. augusztus 21., kedd
Sámuel, Hajna

Belföld

Terrorista migránsokat fogtak el Röszkénél

Terrorista szervezetek által kiképzett migránsok akartak Magyarországra jönni. Miután a hatóságok attól tartanak, hogy a bevándorlók megszöknének, kérték a letartóztatásukat.

A gyanú szerint a férfi és a nő 2009-ben, illetve 2010-ben csatlakoztak egy terrorista szervezethez. Ezután mindketten 2010-től négy éven keresztül Irakban logisztikai tevékenységet végeztek, katonai kiképzésben részesültek és a terrorszervezet tevékenységét más módon is támogatták. Később a röszkei tranzitzónában nyújtottak be menedékkérelmet, amelyet a hatóságok elutasítottak – számol be az esetről az Origo.


A kiképzett migránsok személyazonosságát eddig még nem sikerült megállapítani, mert többször is ellentmondásba keveredtek a meghallgatásukkor. 

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek

  • Ügyeskedéshez alapít pártot a Soros-szervezet

    Ügyeskedéshez alapít pártot a Soros-szervezet

    Pártot alakítanak Soros György migrációért felelős helytartói, hogy ne kelljen adózni a spekuláns támogatásai után – írta meg a Pesti Srácok. A Facebook-bejegyzésében úgy fogalmazott a Migration Aid, hogy ezzel új dimenzióba lép a hatalommal vívott harcuk.

  • Meghiúsult az ellenzék öncélú akciója

    Meghiúsult az ellenzék öncélú akciója

    Soron kívüli ülést hívtak össze az Országgyűlésben az ellenzéki pártok a múlt hét pénteken az ápolási díj emelésének, illetve a kilakoltatással szembenéző devizahitelesek ügyében.