EUR: 316,40 Ft
CHF: 281,87 Ft
2019. március 24., vasárnap
Gábor, Karina

Belföld

Terrorista migránsokat fogtak el Röszkénél

Terrorista szervezetek által kiképzett migránsok akartak Magyarországra jönni. Miután a hatóságok attól tartanak, hogy a bevándorlók megszöknének, kérték a letartóztatásukat.

A gyanú szerint a férfi és a nő 2009-ben, illetve 2010-ben csatlakoztak egy terrorista szervezethez. Ezután mindketten 2010-től négy éven keresztül Irakban logisztikai tevékenységet végeztek, katonai kiképzésben részesültek és a terrorszervezet tevékenységét más módon is támogatták. Később a röszkei tranzitzónában nyújtottak be menedékkérelmet, amelyet a hatóságok elutasítottak – számol be az esetről az Origo.


A kiképzett migránsok személyazonosságát eddig még nem sikerült megállapítani, mert többször is ellentmondásba keveredtek a meghallgatásukkor. 

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek

  • Orbán Viktor fogadta a horvát államfőt

    Orbán Viktor fogadta a horvát államfőt

    Munkavacsorán fogadta Kolinda Grabar-Kitarovic horvát köztársasági elnököt Orbán Viktor miniszterelnök szombat este Budapesten, a Karmelita kolostorban – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

  • 210 tonnával csökkentik műanyag-felhasználását

    210 tonnával csökkentik műanyag-felhasználását

    A Lidl Magyarország a már bejelentett intézkedések mellett további 210 tonnával csökkenti a műanyag-felhasználását az év végéig a saját márkás ásványvizek PET-palackjainak súlycsökkentésével, továbbá műanyagcsomagolásának visszaszorításával – tájékoztatta az áruházlánc pénteken az MTI-t.