EUR: 316,40 Ft
CHF: 281,87 Ft
2019. március 24., vasárnap
Gábor, Karina

Külföld

Tigris marcangolt halálra egy építőmunkást

Szumátrai tigris marcangolt halálra egy építőmunkást Indonézia nyugati részén – közölte a helyi rendőrség vasárnap.

A 34 éves Juszri Effendit szombaton érte a támadás Szumátra szigetének Riau tartományában, Indragiri Hilir megyében.


Muhammad Rafir, a rendőrség vezetője elmondta, hogy az áldozat és három társa egy épület alatt pillantották meg a tigrist. Úgy döntöttek, megvárják, amíg a vad távozik.

Két óra elteltével indultak el, 250 méter megtétele után azonban szemben találták magukat a tigrissel. Megpróbáltak elfutni előle, de Effendit elkapta a vad.

Később a többiek a helyi lakosok segítségével megtalálták Effendit, aki egy folyóparton feküdt öntudatlanul. Röviddel ezután elvérzett a tarkóján esett súlyos sérülés miatt.

A rendőr szerint a támadás nagyjából 20 kilométerre történt attól a pálmaolaj-ültetvénytől, ahol januárban mart halálra egy tigris egy munkásnőt.

Indonéziában mintegy 400 szumátrai tigris él szabadon, élőhelyüket egyre súlyosabban veszélyezteti az őserdőirtás.

Ahogy csökken az élőhelyük nagysága, a veszélyeztetett állatok közül egyre több hatol be a falvakba és az ültetvényekre élelem után kutatva, ez az oka az emberek és a vadállatok közti összeütközéseknek.

A tigrisek közül a szumátrai a legsúlyosabban veszélyeztetett alfaj. Az 1970-es években még mintegy ezer élt a szigeten, az orvvadászat és az erdőirtás miatt mára nagyjából 400-ra esett a számuk.

Kapcsolódó Cikkek