2018. augusztus 16., csütörtök
Ábrahám

Egyéb Hódmezővásárhely

Tisztelegtek az iskola névadója előtt

A báli szezon zárásaként a Corvin Mátyás Szakgimnázium és Szakközépiskola megtartotta hagyományos diákbálját. Az időpontot nem is választhatták volna alkalomhoz illőbb napra, hiszen a táncosok Mátyás-napon mutatták be a betanult koreográfiákat. A Fekete Sas dísztermében angol keringőt, bécsi keringőt és egy meglepetéstáncot láthattak a vendégek.

575 évvel ezelőtt, február 23-án született Corvin Mátyás, a hónap 24. napján pedig Mátyás-napot ünnepeltünk. A bálon közel negyven pár táncolt. Nehéz pontos számot mondani, hiszen a táncosok között voltak átfedések. Volt, aki csak angol keringőt, és volt, aki csak bécsi keringőt táncolt. Olyan is akadt, aki egyik táncban az egyik lánnyal, a másik táncban pedig már másik lánnyal ropta. Ez azonban nem zavarta meg az est főszereplőit, és tökéletes összhangban adták elő azt, amit már hónapok óta gyakoroltak.


A diákok hónapok óta készültek a bálra

Kapcsolódó Cikkek

  • Ejtőernyős-világbajnokság

    Ejtőernyős-világbajnokság

    Elkezdődött a 42. Katonai Ejtőernyős Világbajnokság Szolnokon, a szandaszőlősi sportrepülőtéren. A város az 1974-es civil ejtőernyős-világbajnokságot követően ad újra otthont ilyen jellegű versenynek.

  • Elektromos töltőállomások

    Elektromos töltőállomások

    Az Új Főnix Terv közlekedésfejlesztési program keretein belül Debrecenben 10 db új elektromos töltőállomás és parkolóhely létesül. A debreceni önkormányzat a Nemzetgazdasági Minisztérium „Jedlik Ányos Terv – Elektromos töltőállomás alprogram helyi önkormányzatok részére” tárgyú pályázatra jelentkezett.