2018. október 17., szerda
Hedvig

Egyéb Dunaújváros

Tíz éve szolgál a dunaújvárosi lánglovag

A polgári védelem napjának alkalmából tartott állománygyűlést a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A Székesfehérváron lebonyolított rendezvényen több elismerést is átadtak a katasztrófavédelem munkatársainak. A díjazottak között volt a Dunaújvárosban szolgálatot teljesítő Sereg Lóránt János tűzoltó főtörzsőrmester is. 

Ünnepélyes állománygyűlést tartott Székesfehérváron a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Az eseményen a polgári védelem eredményei előtt tisztelegtek. Az eseményen a Herman László Zeneművészeti Szakgimnázium műsora után díjakat adtak át. A díjazottak között a katasztrófavédelem dolgozói és a szervezet munkáját segítők voltak. Az OKF médiaoldalának beszámolója szerint elismerést vehetett át Borján Tamás, a Fehérvári Civil Központ üzemeltetési igazgatója, Ungerné Grósz Angéla, a Pusztavámi Általános Iskola tanára, Szakály Attila, a székesfehérvári M7 Bisztró étteremvezetője, Czirkelbach Istvánné, Bicske város nyugállományú közbiztonsági referense, Papp Dóra, Sárkeresztúr község közbiztonsági referense, valamint Siák Gáborné, Sárszentágota község közbiztonsági referense.


A díjazottak között volt Sereg Lóránt János dunaújvárosi tűzoltó is (balra)
fotó: Szabó- Bisztricz Anett

Tűzoltósági Szolgálati Jelet vehetett át Sereg Lóránt János, a dunaújvárosi hivatásos tűzoltó-parancsnokság munkatársa, főtörzsőrmester, aki az állományban töltött tízéves eredményes munkájának elismeréseként kapta a díjat. A dr. Pintér Sándor belügyminiszter által adományozott elismerést Magosi Lajos tűzoltó ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató adta át a dunaújvárosi tűzoltónak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Innovációs stúdiót alakított ki a LEGO a Nyíregyházi Egyetemen

  Innovációs stúdiót alakított ki a LEGO a Nyíregyházi Egyetemen

  “Csak úgy tudjuk kiszolgálni a Magyarországon működő vállalkozások folyamatosan változó munkaerőigényét, ha közben az oktatás is változik. Ebben mutat kitűnő példát a Nyíregyházi Egyetem (NYE) és a LEGO együttműködése” – mondta Pölöskei Gáborné, a Pénzügyminisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára szerdán a Nyíregyházi Egyetemen kialakított LEGO Education Innovation Studio átadásán.

 • Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Felavatták az erdélyi származású Urmánczy Nándornak állított emlékművet a csepeli Daru-dombon.  A néhai országgyűlési képviselő társaival száz éve, 1918-ban alakította meg a Székely Nemzeti Tanácsot Erdély és Magyarország területi integritásának megőrzéséért, de a Védő Ligák Szövetségének alapítása is az ő nevéhez fűződik.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.