2018. október 22., hétfő
Előd

Egyéb IX.kerület

Tizennyolc szurkoló ellen emeltek vádat

Összesen tizennyolc Ferencváros-szurkoló ellen emelt vádat az ügyészség garázdaság, súlyos testi sértés kísérlete és könnyű testi sértés miatt a tavaly novemberi, a Groupama Arénában történt verekedés ügyében.

Novemberben a Ferencváros–Debrecen NB I-es futballmérkőzés szünetében a vádlottak körülbelül 30–50 fős csoport tagjaként – többen az arcukat eltakarva – rátámadtak egy szurkolói csoport vezetőjére és egy tagjára. A vád szerint a támadás oka az volt, hogy az említett szurkolói csoport a korábban bevezetett szigorúbb biztonsági szabályok miatt a mérkőzések látogatását nem bojkottálta úgy, mint a vádlottak, és ők ezt árulásnak tekintették.
A két sértett férfit az egységes és szervezett csoport tagjai – köztük a vádlottak – kitartóan bántalmazták, ütötték, rúgták őket, egyiküket többször megtaposták. Az egyik sértett könnyebb, a másik férfi súlyos sérüléseket szenvedett. Utóbbinál maradandó fogyatékosságot okozó sérülés reális esélye is fennállt, ennek elmaradása kizárólag a véletlennek volt köszönhető.


Szervezett támadás volt a szurkolók akciója (Fotó:youtube.com)

A kerületi ügyészség most 18 szurkolóval szemben nyújtott be vádiratot aljas indokból elkövetett, maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés kísérlete, aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés, valamint garázdaság bűntette miatt, és szabadságvesztés kiszabását indítványozta kilenc vádlott esetében azzal, hogy a bíróság a végrehajtást próbaidőre függessze fel.

Az indítványok között van az is, hogy a bíróság a vádlottakat tiltsa el bármely sportszövetség által megrendezett sportrendezvény látogatásától, valamint ilyen sportrendezvények helyszínéül szolgáló sportlétesítménybe történő belépéstől.

Kapcsolódó Cikkek