EUR: 319,46 Ft
CHF: 282,10 Ft
2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb X.kerület XVII.kerület XVIII.kerület XIX.kerület

Több madarat várnak az erdőbe

Madárodúkat helyeztek ki a Béla telepi erdőben múlt héten a  Magyar Madártani Egyesület, a Pilisi Parkerdő munkatársai, az Erdőgondnokság, a Mezei Őrszolgálat és az önkormányzat környezetvédelmi csoportjának dolgozói, valamint Kucsák László országgyűlési képviselő, Ughy Attila polgármester és Dömötör István alpolgármester. 

Az idősebb, odúkészítésre alkalmas vastagságú fák állománya csökken vagy már teljesen el is tűnt, az odúban költő madarak segítése érdekében a mesterséges fészekodúk kihelyezésével javítani tudnak a helyzeten.

MADÁRODÚK KIHELYEZÉSE
Bélatelepi erdő
( Fotó: Sáfár Tibor)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.