EUR: 321,43 Ft
CHF: 285,24 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Hódmezővásárhely

Több mint 12 millió gyűlt össze az idei orvosbálon!

Immár 20. alkalommal rendezték meg az orvosbált Hódmezővásárhelyen, amelynek bevételeiből a várandósok gondozását fogják fejleszteni. Az idén rekordösszegű adomány gyűlt össze a jótékonysági rendezvényen. 

Dr. Kallai Árpád, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó főigazgatója elmondta, a hódmezővásárhelyi kórház hagyományos jótékonysági báljának tapasztalatai az elmúlt években azt mutatják, hogy a báli eseményeket követő kéthetes időszakban az adakozók még friss emlékeket őrizve az esemény hangulatából, utólag is kifejezik adakozókedvüket. Így volt ez idén is. Rekordot állított fel 2018-ban az adakozók közössége, ugyanis több mint 12 millió forint gyűlt össze. A mostani rendezvény célja a várandósellátás fejlesztése volt, mert szeretnék a hódmezővásárhelyi és környékbeli anyákat a lehető legkomfortosabban ellátni és legnagyobb biztonságban tudni.


Dr. Kallai Árpád, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó főigazgatója

Az összegből előreláthatólag egy nőgyógyászati UH-készülék beszerzése és a várandósok ellátásának különböző fejlesztései valósulnak meg. Az egyeztetéseket hamarosan megkezdik a szülészeti és nőgyógyászati osztály vezető főorvosával, dr. Borthaiser Zoltánnal. Az előző évek adományai is alátámasztják, hogy idén rekordösszeg gyűlt össze. 2014-ben 6 millió forint, 2015-ben 4 millió 650 ezer, 2016-ban 4 millió 900 ezer, tavaly pedig 6 millió 670 ezer forint folyt be az adományozóknak köszönhetően.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.