EUR: 322,77 Ft
CHF: 281,53 Ft
2018. október 21., vasárnap
Orsolya

Egyéb Hódmezővásárhely

Több mint 12 millió gyűlt össze az idei orvosbálon!

Immár 20. alkalommal rendezték meg az orvosbált Hódmezővásárhelyen, amelynek bevételeiből a várandósok gondozását fogják fejleszteni. Az idén rekordösszegű adomány gyűlt össze a jótékonysági rendezvényen. 

Dr. Kallai Árpád, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó főigazgatója elmondta, a hódmezővásárhelyi kórház hagyományos jótékonysági báljának tapasztalatai az elmúlt években azt mutatják, hogy a báli eseményeket követő kéthetes időszakban az adakozók még friss emlékeket őrizve az esemény hangulatából, utólag is kifejezik adakozókedvüket. Így volt ez idén is. Rekordot állított fel 2018-ban az adakozók közössége, ugyanis több mint 12 millió forint gyűlt össze. A mostani rendezvény célja a várandósellátás fejlesztése volt, mert szeretnék a hódmezővásárhelyi és környékbeli anyákat a lehető legkomfortosabban ellátni és legnagyobb biztonságban tudni.


Dr. Kallai Árpád, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó főigazgatója

Az összegből előreláthatólag egy nőgyógyászati UH-készülék beszerzése és a várandósok ellátásának különböző fejlesztései valósulnak meg. Az egyeztetéseket hamarosan megkezdik a szülészeti és nőgyógyászati osztály vezető főorvosával, dr. Borthaiser Zoltánnal. Az előző évek adományai is alátámasztják, hogy idén rekordösszeg gyűlt össze. 2014-ben 6 millió forint, 2015-ben 4 millió 650 ezer, 2016-ban 4 millió 900 ezer, tavaly pedig 6 millió 670 ezer forint folyt be az adományozóknak köszönhetően.

Kapcsolódó Cikkek