2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Pécs

Több mint félezren futottak Harkányig

Ellepték a futók a Pécstől Harkányig vezető útvonalat a hétvégén. A nagy hagyománnyal bíró rendezvényen évről évre nő a résztvevők száma, bár idén a hűvösebb idő miatt csupán 687-en álltak rajhoz. A sport szerelmesei egyéniben és csapatban is teljesíthették az embert próbáló távolságot.

A kezdeményezés a hetvenes években indult, amikor a PVSK futói a tavasz beköszöntével 25 kilométeres távon mérték fel, hogyan sikerült a téli alapozásuk. Ma már annyira sikeres ez a futás, hogy az ország több pontjáról is érkeznek a versenyre. Idén a legjobb férfi futó, Szöllősi Renátó 1 óra 29 perc alatt teljesítette a távot, míg a nőknél Sebestyén-Bátai Réka 1 óra 44 perccel ért célba.

Fotó: Kovács Eszter

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.