2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Baja

Több száz milliós fejlesztések

A választókerületben elnyert egyházi pályázatokról, valamint a Magyarországi Németek ÁMK által elnyert 130 millió forintos kormányzati támogatásról számolt be Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára és Zsigó Róbert, a térség országgyűlési képviselője márciusban Baján.

Zsigó Róbert úgy fogalmazott: a soknemzetiségű Bácskát mindig a békesség, egymás megbecsülése és tisztelete jellemezte. A térséget sokszor ez az összefogás – és a keresztény egyház – segítette át a nehézségeken. Soltész Miklós hangsúlyozta: korábban a bajai Szent Balázs iskola, valamint a nagybaracskai és a sükösdi egyházi iskola 100-100 millió forintot kapott. „Most 125 millió forintos utalás révén a bajai választókerületben 6-7 templom megújulhat és számos közösségi program szervezésére nyílik lehetőség. Fontos, hogy erősödjenek az egyházak, az anyagiak mellett a lelki értékek is szükségesek.”


Zsigó Róbert országgyűlési képviselő és Soltész Miklós államtitkár számolt be a sikerekről

Az Emmi államtitkára kitért a nemzetiségekre is. „Magyarországon soha egyetlen nemzetiség sem lehet teher, pláne ellenség. A kormány az elmúlt nyolc évben megháromszorozta a támogatást, a parlamentben pedig ott vannak a szóvivők. A bajai Magyarországi Németek ÁMK tavaly 25 milliós támogatást kapott, most tornaterem építésére 130 millió forintról döntött a kormány. Jó döntés, jó helyre megy a támogatás!”

A bajai kórház új eszközöket vásárolhat

Újabb nyertes pályázatokról számoltak be a Bajai Szent Rókus Kórházban is. Zsigó Róbert államtitkár, a térség országgyűlési képviselője bejelentette: folytatódnak a fejlesztések. „Sok munka van a nyertes pályázatok mögött, köszönet érte az intézmény dolgozóinak. Fontos, hogy a bajai kórházban megvan az igény a minél magasabb szintű ellátásra. A kormány és az önkormányzat is ezen dolgozik. Most két kórházi pályázat több mint 400 millió forintos támogatást nyert. Az egynapos sebészeti ellátás (infrastruktúra és eszközök) 250 milliós beruházás. Öröm a humánerőforrás-fejlesztés is, ami a biztonságos ellátást, a megfelelő szakember-ellátottságot segíti.” Hozzátette: a ciklus fontos feladata az emberek napi életminőségének javítása, könnyítése. Ide illik a kórházfejlesztés is.


/Fotó: MTI – Ujvári Sándor

Dr. Tóth Gábor főigazgató hangsúlyozta: a pályázati sikerekben elévülhetetlen szerepe van Zsigó Róbertnek, a térség országgyűlési képviselőjének. „Intézményünk rendkívül sikeres a pályázatokon. Ami a mostani eredményeket illeti, mindig kiemelem, hogy fontosak az épületek és a megfelelő műszerek, de nagyon kell az ember! A nyertes pályázat révén a képzés, illetve a távol lévők helyettesítése nem a kórházi költségvetést terheli. Az egynapos sebészet az 5. emeleten működik. Sok műtét megoldható így is, megfelelő technikával. A betegek gyorsabban, egyszerűbben és fájdalommentesebben gyógyulhatnak, ráadásul minél hamarabb, az otthonukban. Ez mind nagyon fontos a mai egészségügyben.”

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.