EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Budapest IX.kerület

Töltsük fel József Attilát a YouTube-ra!

A kerületi önkormányzat József Attila születésének 110. évfordulójára hirdette meg a József Attila mindenkiNET című pályázatát. A nagy sikerre való tekintettel a kezdeményezés minden évben folytatódik, így idén is lesz videós pályázat, amelyen rengeteg értékes nyeremény talál majd gazdára.

„Olvasd József Attila verseit, készíts videót és nyerj!” – olvasható a pályázati kiírásban. A megfogalmazás nem véletlen, hiszen mint azt a Lokál Extra megtudta, a pályázatra József Attila verseit feldolgozó alkotásokat: megzenésített változatot, kisfilmet, rövidfilmet vagy videóklipet várnak, amelyekben változtatás nélkül elhangzik József Attila valamelyik költeménye.


Ez lehet egy teljes vers vagy részlet. A rögzítés történhet professzionális módon, de akár mobiltelefonnal is. A felhívás elsősorban a hazai és határon túli magyar középiskolásoknak szól, de nyitott mindenki számára, aki április 11. előtt nem töltötte be a 32. életévét. Sőt egyéni, illetve csoportos – 10 fős – alkotás is készíthető. A szervezők minimum 30 másodperces, maximum 2 perces videókat várnak, melyeket először a YouTube-ra kell feltölteni – a feltöltött videófilm címe: mindenkiNET 2018., a videó címe és a feldolgozott József Attila vers címe, majd a jozsefattilamindenkinet.hu oldalon a „Nevezés” menüpont alatt kell megadni a kért adatokat. A pályázati videó csak a pályázati adatlap kitöltésével együtt érvényes.

Az önkormányzattól azt is megtudtuk, hogy egy pályázó több videóval is nevezhet, de mindegyikhez külön adatlapot kell kitölteni. A pályázatokat március 26-án éjfélig lehet feltölteni, a közönségszavazási határidő március 28-a éjfél.
A beküldött videókra a Facebook-felhasználók a www.jozsefattilamindenkinet.hu oldal „Szavazás” menüpontjában tudnak szavazni. A voksok számát 2018. március 28-án éjfélkor érvényes adatok alapján állapítják meg, az eredményt március 29-én 10 órakor teszik közzé. A közönségszavazás lejárta után szakmai zsűri dönt a helyezésekről és különdíjakról. Értékelik az eredetiséget, a kreativitást, a mondanivalót, a vizuális megjelenést és az előadásmódot is.


Kapcsolódó Cikkek

 • Budapesten koncertezik a Linkin Park alapítója

  Budapesten koncertezik a Linkin Park alapítója

  Mike Shinoda, a Linkin Park alapítója, énekese, dalszerzője és zenei producere 2019 tavaszán a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet. A zenész Chester Bennington halála óta a művészetekbe menekült, az eredmény pedig a kritikusok által is elismert szólólemez, a Post Traumatic lett, amelynek vizuális részét is Shinoda maga filmezte és festette.

 • Tárolót a társasházakba!

  Tárolót a társasházakba!

  Pályázat útján szerezhetnek pénzt Belváros-Lipótváros társasházai, ha kerékpártárolót szeretnének létesíteni az ingatlanon belül.

 • Budapest madártávlatból

  Budapest madártávlatból

  Lenyűgöző légi felvételeivel meghódította a közösségi oldalakat, kedvenc témája Budapest, madártávlatból megörökítette már a főváros számos jellegzetes helyszínét, de szívesen csinál képeket sokfelé Magyarországon és szerte a világban.