EUR: 323,79 Ft
CHF: 283,86 Ft
2018. augusztus 21., kedd
Sámuel, Hajna

Budapest IX.kerület

Töltsük fel József Attilát a YouTube-ra!

A kerületi önkormányzat József Attila születésének 110. évfordulójára hirdette meg a József Attila mindenkiNET című pályázatát. A nagy sikerre való tekintettel a kezdeményezés minden évben folytatódik, így idén is lesz videós pályázat, amelyen rengeteg értékes nyeremény talál majd gazdára.

„Olvasd József Attila verseit, készíts videót és nyerj!” – olvasható a pályázati kiírásban. A megfogalmazás nem véletlen, hiszen mint azt a Lokál Extra megtudta, a pályázatra József Attila verseit feldolgozó alkotásokat: megzenésített változatot, kisfilmet, rövidfilmet vagy videóklipet várnak, amelyekben változtatás nélkül elhangzik József Attila valamelyik költeménye.


Ez lehet egy teljes vers vagy részlet. A rögzítés történhet professzionális módon, de akár mobiltelefonnal is. A felhívás elsősorban a hazai és határon túli magyar középiskolásoknak szól, de nyitott mindenki számára, aki április 11. előtt nem töltötte be a 32. életévét. Sőt egyéni, illetve csoportos – 10 fős – alkotás is készíthető. A szervezők minimum 30 másodperces, maximum 2 perces videókat várnak, melyeket először a YouTube-ra kell feltölteni – a feltöltött videófilm címe: mindenkiNET 2018., a videó címe és a feldolgozott József Attila vers címe, majd a jozsefattilamindenkinet.hu oldalon a „Nevezés” menüpont alatt kell megadni a kért adatokat. A pályázati videó csak a pályázati adatlap kitöltésével együtt érvényes.

Az önkormányzattól azt is megtudtuk, hogy egy pályázó több videóval is nevezhet, de mindegyikhez külön adatlapot kell kitölteni. A pályázatokat március 26-án éjfélig lehet feltölteni, a közönségszavazási határidő március 28-a éjfél.
A beküldött videókra a Facebook-felhasználók a www.jozsefattilamindenkinet.hu oldal „Szavazás” menüpontjában tudnak szavazni. A voksok számát 2018. március 28-án éjfélkor érvényes adatok alapján állapítják meg, az eredményt március 29-én 10 órakor teszik közzé. A közönségszavazás lejárta után szakmai zsűri dönt a helyezésekről és különdíjakról. Értékelik az eredetiséget, a kreativitást, a mondanivalót, a vizuális megjelenést és az előadásmódot is.


Kapcsolódó Cikkek

 • Nagytakarítás faltól falig

  Nagytakarítás faltól falig

  Elkezdődött a kerületben a Faltól falig elnevezésű program, amelynek keretében teljes egészében megtisztítják a járdákat, járdaszegélyeket, a zöldfelületeket a hulladékoktól és a guruló szeméttől.

 • Új helyszínek és új tematika az idei Bakáts Feszten

  Új helyszínek és új tematika az idei Bakáts Feszten

  Ferencváros önkormányzata augusztus 23. és 26. között rendezi meg a Bakáts Feszt elnevezésű összművészeti szabadtéri fesztivált, amelynek idén a Kálvin udvar, a Rombusz terasz és az Erkel utca ad helyet a zene, a tánc és a család jegyében.

 • Dombai Réka: Fantasztikus élmény volt

  Dombai Réka: Fantasztikus élmény volt

  A Vasas Akadémia négy játékosa is részese volt az U17-es leány kosárlabda-válogatott nagyszerű világbajnoki szereplésének. Minszkben negyedik lett a magyar csapat – egy kevés hiányzott a bronzéremhez –, amelyben a klub játékosa, Dombai Réka volt a legfiatalabb, mégis ő lett a csapat legeredményesebb játékosa.

 • Mobillal másképp

  Mobillal másképp

  A fényképezőgéppel kombinált mobiltelefonok megjelenése és különösen az okostelefonok térnyerése, folyamatos fejlődése óta ugrásszerűen megnőtt a mobiltelefonnal fényképezők száma.