EUR: 322,49 Ft
CHF: 282,38 Ft
2018. október 22., hétfő
Előd

Egyéb Sopron

Torma Sándor: ELSŐ

ELSŐ címmel nyílt meg Torma Sándor, a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. audiovizuális munkatársának fotókiállítása az Ármány & szerelem című előadás premierjének szünetében a Soproni Petőfi Színházban.

Torma Sándor színházi fotóival több éve találkozhatnak a soproni teátrum nézői, csakúgy, mint a Liszt Központ látogatói. A város kulturális eseményeit, előadásokat, koncerteket, kiállításokat dokumentáló fotós képei az internetes és nyomtatott sajtóban rendszeresen felbukkannak (azokat lapunkban is rendszeresen láthatják). Mindemellett kamerával a kezében is egyre gyakrabban feltűnik, ugyanis a Páholy című színházi magazin képi világát szintén ő alakítja ki.

Pomezanski György nyitotta meg Torma Sándor ELSŐ című kiállítását
Fotó: Pro Kultúra Sopron

– Szerencsésnek gondolom magam, mert ambícióimnak megfelelően egyre több és nagyobb feladatot kapok a cégnél. A magazinműsor mellett fotózom az előadásokat, a Liszt Központ rendezvényeit, készítek társulati portréképeket, kisebb grafikai anyagokat, vetítéseket, műsor- és előadás-ajánlókat, reklámszpotokat és néha színházi kellékként funkcionáló képeket. Ezek koncepcióját, kivitelezését többnyire rám bízzák. Színházi munkáimnak köszönhetően egyre több felkérést kapok. Több soproni együttesnek (Pair o’ Dice, SativuS, Innistrad) készítettem már videoklipet is, Riba Szabolcs barátommal, operatőr kollégámmal – írta Torma Sándor a tárlathoz kapcsolódó életrajzában.
A 21 fotót felvonultató kiállítást Pomezanski György televíziós műsorszerkesztő, műsorvezető, a Duna Televízió korábbi alelnöke nyitotta meg.
A közönség a hétvégéig tekintheti meg a tárlatot.


Fotó: Torma Sándor

Kapcsolódó Cikkek