EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 17., szombat
Gergő, Hortenzia

Belföld

Totális kudarcot vallottak Juhászék

Csúfosan megbukott a jelöltállítási időszakban Juhász Péter és a Momentum Mozgalom. Míg az Együtt a választókerületek több mint felében, addig a Fekete-Győr vezette alakulat egytizedében nem volt képes 500 ember ajánlását összegyűjteni – írja az Origo.

Az már biztos, hogy a Momentumnak kilenc helyen még a minimális 500 ajánlást sem sikerült összegyűjtenie. Így Gyöngyösön, Mezőkövesden, Tiszaújvárosban, Balassagyarmaton, Sárbogárdon, Esztergomban, Mohácson és Barcson, valamint Mosonmagyaróváron biztosan nem lehet majd momentumos egyéni jelöltre szavazni.


A belpesti elit gazdag gyerekeiből összeállt politikus csipet-csapat, a Momentum biztosra akart menni, így szerződést kötött a Biztospont Diákszövetkezettel az egyéni körzetekben történő aláírásgyűjtésre – írja az Origo. Információik szerint a diákszövetkezet által biztosított diákok és nyugdíjasok február 19-étől március 4-éig 1500 forintos órabérért gyűjtötték az aláírásokat a momentumos aktivisták helyett.

Még a Momemtumnál is nagyobbat bukott a nőverő Juhász Péter vezette párt, mivel a 106 egyéni körzetből 56-ban nem sikerült összeszedni a megfelelő mennyiségű ajánlást. Az Együtt bejelentette, hogy 15 megyében közel ötven egyéni jelöltet állítanak majd. Vagyis a választókerületek több mint a felében és négy megyében nem lesz jelöltjük. Azt, hogy mekkora pácban van az egyszázalékos mikropárt, jól mutatja Szigetvári Viktor azon mondata, hogy jelenleg nem tárgyalnak senkivel az egyéni választókerületekről, de ez nem rajtuk múlik, ők készek a megegyezésre – számol be a jelenlegi helyzetről az Origo.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebb a gyermekeknek szóló tévéreklám

  Egyre kevesebb a gyermekeknek szóló tévéreklám

  Egyre kevesebb a gyermekeknek szóló tévéreklám a médiatanács által elfogadott tanulmány szerint – közölte Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Kommunikációs Igazgatóság az MTI-vel pénteken.

 • Rippl-Rónai egyik portréja kelt el a legmagasabb áron

  Rippl-Rónai egyik portréja kelt el a legmagasabb áron

  Rippl-Rónai József Kékruhás lány virágos kalapban című festménye 75,6 millió forintért kelt el a BÁV kétnapos őszi aukcióján, amelyen a festmények mellett műtárgyakat és ékszereket kínáltak az érdeklődőknek.

 • Tarlós: Körülbelül ezermilliárdot jelent a fővárosnak a kormányfővel megkötött megállapodás

  Tarlós: Körülbelül ezermilliárdot jelent a fővárosnak a kormányfővel megkötött megállapodás

  Körülbelül ezermilliárd forintot jelent Budapestnek az Orbán Viktor miniszterelnökkel szombaton aláírt – a főváros és a kormány együttműködéséről szóló, 15 pontból álló – megállapodás, amelynek része a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának (FKT) létrehozása is – mondta Tarlós István főpolgármester a testület megalakulását követő budapesti sajtótájékoztatón.

 • Kiváló a magyar hal minősége

  Kiváló a magyar hal minősége

  Kiváló a Magyarországon termelt, kifogható és elfogyasztható halak minősége a sajtóban sugalmazott álláspontoktól eltérően – közölte Szűcs Lajos, a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) elnöke pénteken az MTI-vel.