2018. augusztus 20., hétfő
István

Belföld

Totális kudarcot vallottak Juhászék

Csúfosan megbukott a jelöltállítási időszakban Juhász Péter és a Momentum Mozgalom. Míg az Együtt a választókerületek több mint felében, addig a Fekete-Győr vezette alakulat egytizedében nem volt képes 500 ember ajánlását összegyűjteni – írja az Origo.

Az már biztos, hogy a Momentumnak kilenc helyen még a minimális 500 ajánlást sem sikerült összegyűjtenie. Így Gyöngyösön, Mezőkövesden, Tiszaújvárosban, Balassagyarmaton, Sárbogárdon, Esztergomban, Mohácson és Barcson, valamint Mosonmagyaróváron biztosan nem lehet majd momentumos egyéni jelöltre szavazni.


A belpesti elit gazdag gyerekeiből összeállt politikus csipet-csapat, a Momentum biztosra akart menni, így szerződést kötött a Biztospont Diákszövetkezettel az egyéni körzetekben történő aláírásgyűjtésre – írja az Origo. Információik szerint a diákszövetkezet által biztosított diákok és nyugdíjasok február 19-étől március 4-éig 1500 forintos órabérért gyűjtötték az aláírásokat a momentumos aktivisták helyett.

Még a Momemtumnál is nagyobbat bukott a nőverő Juhász Péter vezette párt, mivel a 106 egyéni körzetből 56-ban nem sikerült összeszedni a megfelelő mennyiségű ajánlást. Az Együtt bejelentette, hogy 15 megyében közel ötven egyéni jelöltet állítanak majd. Vagyis a választókerületek több mint a felében és négy megyében nem lesz jelöltjük. Azt, hogy mekkora pácban van az egyszázalékos mikropárt, jól mutatja Szigetvári Viktor azon mondata, hogy jelenleg nem tárgyalnak senkivel az egyéni választókerületekről, de ez nem rajtuk múlik, ők készek a megegyezésre – számol be a jelenlegi helyzetről az Origo.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Sikeres volt a nyári szabadtéri színházi szezon

    Sikeres volt a nyári szabadtéri színházi szezon

    Büszkék lehetünk itt Közép-Európában, mert szinte egyedülálló mennyiségű nyári szabadtéri színházat működtetünk és egyedülálló mennyiségű új produkcióval vártuk a magyar családokat és a külföldről Magyarországra látogató vendégeket – értékelte az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára a nyári szabadtéri színházi szezont vasárnap Szarvason.

  • Felvonták a nemzeti lobogót az Országház előtt

    Felvonták a nemzeti lobogót az Országház előtt

    Katonai tiszteletadás mellett, Áder János államfő jelenlétében felvonták Magyarország nemzeti lobogóját az augusztus 20-ai állami ünnepen, hétfő reggel az Országház előtti Kossuth Lajos téren.