EUR: 316,40 Ft
CHF: 281,87 Ft
2019. március 24., vasárnap
Gábor, Karina

Belföld

Totális kudarcot vallottak Juhászék

Csúfosan megbukott a jelöltállítási időszakban Juhász Péter és a Momentum Mozgalom. Míg az Együtt a választókerületek több mint felében, addig a Fekete-Győr vezette alakulat egytizedében nem volt képes 500 ember ajánlását összegyűjteni – írja az Origo.

Az már biztos, hogy a Momentumnak kilenc helyen még a minimális 500 ajánlást sem sikerült összegyűjtenie. Így Gyöngyösön, Mezőkövesden, Tiszaújvárosban, Balassagyarmaton, Sárbogárdon, Esztergomban, Mohácson és Barcson, valamint Mosonmagyaróváron biztosan nem lehet majd momentumos egyéni jelöltre szavazni.


A belpesti elit gazdag gyerekeiből összeállt politikus csipet-csapat, a Momentum biztosra akart menni, így szerződést kötött a Biztospont Diákszövetkezettel az egyéni körzetekben történő aláírásgyűjtésre – írja az Origo. Információik szerint a diákszövetkezet által biztosított diákok és nyugdíjasok február 19-étől március 4-éig 1500 forintos órabérért gyűjtötték az aláírásokat a momentumos aktivisták helyett.

Még a Momemtumnál is nagyobbat bukott a nőverő Juhász Péter vezette párt, mivel a 106 egyéni körzetből 56-ban nem sikerült összeszedni a megfelelő mennyiségű ajánlást. Az Együtt bejelentette, hogy 15 megyében közel ötven egyéni jelöltet állítanak majd. Vagyis a választókerületek több mint a felében és négy megyében nem lesz jelöltjük. Azt, hogy mekkora pácban van az egyszázalékos mikropárt, jól mutatja Szigetvári Viktor azon mondata, hogy jelenleg nem tárgyalnak senkivel az egyéni választókerületekről, de ez nem rajtuk múlik, ők készek a megegyezésre – számol be a jelenlegi helyzetről az Origo.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Orbán Viktor fogadta a horvát államfőt

    Orbán Viktor fogadta a horvát államfőt

    Munkavacsorán fogadta Kolinda Grabar-Kitarovic horvát köztársasági elnököt Orbán Viktor miniszterelnök szombat este Budapesten, a Karmelita kolostorban – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

  • 210 tonnával csökkentik műanyag-felhasználását

    210 tonnával csökkentik műanyag-felhasználását

    A Lidl Magyarország a már bejelentett intézkedések mellett további 210 tonnával csökkenti a műanyag-felhasználását az év végéig a saját márkás ásványvizek PET-palackjainak súlycsökkentésével, továbbá műanyagcsomagolásának visszaszorításával – tájékoztatta az áruházlánc pénteken az MTI-t.