2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb Pécs

Trendi lakatosüzem épül

Fémtárolókat, egészen pontosan daruzható konténereket gyártanak majd abban az üzemben, amelyet áprilisban kezdenek felhúzni Pécsett. A beruházó egy építőiparban jártas pécsi cég, amely nem véletlenül célozta meg ezt a piacot. 

Egy 8000 négyzetméteres területen mintegy 1500 négyzetméternyi üzemet kezd építeni az MB-Bau Kft. A pécsi cég vezetője, Magyari Csaba elmondta, hogy két ütemben tervezik az üzem építését, az első résznek rögtön áprilisban neki is állnak.


– Az első ütemben egy 800 négyzetméteres épületet húzunk fel, amelyben helyet kap az irodablokk, és már készen van a második ütemterv is – mondta Magyari.

A pécsi cég ezzel új munkahelyeket is teremt. Főként szakmunkásokat, de fémipari mérnököket is keresnek.


Üzem és irodaépület egyben

– Azért mertünk belevágni egy teljesen új profilú vállalkozásba, mert az építőiparban is tisztán látjuk, hogy a fémipari munkák iránt hatalmas a kereslet – hangsúlyozta a cég vezetője. Hozzátette: ha valaki csak egy kerítést vagy betonacélt szeretne magának gyártatni, akkor is hónapokat kell várnia, mire elkészül.

A beruházáshoz a pécsi cég két területet is vásárolt a Tüskésréti út mellett. Az építkezést áprilisban kezdik, és a tervek szerint a termelés már decemberben megkezdődhet.

Az épületet pécsi építészek tervezték

A terveket egy pécsi fiatalokból álló építésziroda, a Studiobazaar Építész és Design Műhely Kft. készítette, az építészek nemcsak üzemcsarnokot, hanem lendületes külsőt is varázsoltak az ipari környezetbe.

– Az üzemépülethez csatlakozó 200 négyzetméteres irodaszárnyat úgy terveztük, hogy az izgalmas kiegészítés legyen, ahová jó megérkezni – mondta Gyergyák Ákos építész.

Még arra is figyeltek, hogy a rozsdás hatású kompozit lemez, amivel beborítják majd az irodaépületet, utaljon a lakatosüzemre és az ott folyó munkára.

A 200 millió forintos projekthez uniós támogatást is kapott a cég.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.