EUR: 323,36 Ft
CHF: 283,16 Ft
2018. október 19., péntek
Nándor

Egyéb Pécs

Tudja, hol van ez a szív alakú tó Baranyában?

Mesebeli utazásra hív az a könyv, amelyet a napokban mutattak be Baranya sokszínű és izgalmas világáról. 

A fotóművész két éven keresztül kereste a legjobb pillanatokat, amit meg is örökített

A Kincses Baranya címet viselő album olyan fényképek gyűjteménye, amely sajátos nézőpontból megörökítve tárja az olvasó elé az ország legdélebbi megyéjének szokásait, életét és sok évszázados hagyományvilágát.


A szív alakú tó a Hermann Ottó-tó, ami Orfűnél található

– Értékeink megőrzése, kevésbé ismert kincseink felmutatása a szülőföld szeretetét erősíti. Ezt szolgálja ez a kötet is, dokumentálva az ember és a természet alkotta értékeket, továbbörökítve a magyarság és a velünk élő nemzetiségek tradícióit az utókor számára – mondta Juhász Balázs fotóművész, aki a kiadvány exkluzív fotóanyagát készítette. A fotóművész két éven át kereste, kutatta Baranya kincseit, követve az évszakok váltakozását, fölkeresve az eltűnőfélben lévő mesterségek képviselőit, megörökítve az élő népszokások és ünnepek pillanatait. Így alkotta meg egyedülálló, sok esetben „titkos” nézőpontból készített képeit, melyek rabul ejtik a nézőt, olvasót.

Nem megszokott képét mutatja Baranya

Az albumot március 14-től tekinthetik meg az érdeklődők a Pécsi Galériában, ahol kiállítás is nyílik a fényképekből. A fotók április 15-től országjáró útra indulnak, de addig megtekinthetők a Pécsi Galériában.

Kapcsolódó Cikkek

  • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

  • Szinte egész Újpest sportolt!

    Szinte egész Újpest sportolt!

    ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.