EUR: 318,41 Ft
CHF: 284,11 Ft
2019. március 26., kedd
Emánuel

Egyéb Győr

Új autóval készülnek a versenyre a győri egyetemisták

Ahogy az már lenni szokott, az Arrabona Racing Team csapata új autóval készül az egyetemisták Forma–1-es versenyének tartott Formula Studentre. A kocsit nemrég mutatták be a nagyközönségnek.

Az ART_05-ös versenyautó prezentációja annyiban különbözött a korábbiaktól, hogy a Design Freeze rendezvény keretében mutatták be a Széchenyi István Egyetem K0 és K1 kollégiumi épület földszintje között újonnan kialakított laborban.


Az Arrabona Racing Team az új autó bemutatásán
Fotó: ART fotó

Gudra Gábriel csapatvezető elmondta, a Formula Student egy olyan mérnökverseny, amelynek statikus és dinamikus versenyszámai is vannak. Magyar futamát sokáig a gönyűi kikötőben rendezték meg, tavaly először az egyetem környéke adott otthont a versenynek. A győriek tavaly négy versenyen vettek részt, idén a magyar futam mellett az osztrák és a német versenyen állnak rajthoz.

Ez utóbbira kijutni különösen nagy elismerés, a magyar csapatok közül ez mindig csak a győrieknek sikerül.


– A Formula Student Monte-Carlója Hockenheimben van – fogalmazott Feszty Dániel, az Audi Járműmérnöki Kar Járműfejlesztési Tanszékének vezetője.

Így néz ki az ART_05-ös versenyautó, amellyel a győri egyetemisták indulnak a Formula Studenten

Beszélt arról is, hogy a Formula Student kiváló példája a tapasztalatalapú oktatásnak, akik ebben részt vesznek, olyan tudás birtokába kerülnek, ami csak itt tudnak megszerezni. A csapat fő támogatója az Audi Hungaria, de rajta kívül nagyon sok cég állt az Arrabona Racing Team mögé.

A papír türelmes – idézett egy angol mondást a tanszékvezető, ami arra utal, a terv csak akkor ér valamit, ha meg is valósul. A most bemutatott új autó tervezése lezárult, megkezdődik a gyártás.

Sok újdonsággal szolgál az ART_05, a hangsúlyt a járműdinamika fejlesztésére és a vezethetőségre helyezték, s szinte minden alkatrészt optimalizáltak.

Kapcsolódó Cikkek

  • Cipőfűzővel fojtotta meg élettársát egy rab

    Cipőfűzővel fojtotta meg élettársát egy rab

    Emberölés és fogolyszökés miatt emelt vádat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség egy nagyecsedi férfi ellen, aki tavaly júniusban börtönbüntetését töltötte, de eltávozása alatt megfojtotta 19 éves élettársát – közölte a főügyészség vezetője kedden az MTI-vel.

  • Hatvanmillió forintra bírságolták a Magyar Posta biztosítót

    Hatvanmillió forintra bírságolták a Magyar Posta biztosítót

    Összesen 60 millió forint bírságot szabott ki a jegybank a Magyar Posta biztosítóira: a Magyar Nemzeti Bank (MNB) egyebek közt nyilvántartási, adatszolgáltatási, informatikai, ügyféltájékoztatási, panaszkezelési és a biztosítási szerződési feltételeket érintő jogsértések miatt hozott intézkedéseket és rótt ki bírságot a Magyar Posta Biztosító Zrt.