EUR: 317,37 Ft
CHF: 279,51 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb Szolnok

Új gyárat avattak Jászfényszarun

Magyarország azon az úton jár, amely Európa legversenyképesebb országai közé vezet, ezt mutatja az is, hogy a 2017 eleje óta átadott üzemek közül a Thyssenkrupp jászfényszarui üzeme már a harmincnegyedik – hangsúlyozta Orbán Viktor az autóalkatrész-gyártó új kormányrendszer- és motoralkatrészgyárának avatásán.

A miniszterelnök hozzátette: bő egy év alatt 517,6 milliárd forintnyi beruházást valósítottak meg hazai és külföldi befektetők az országban, amelyekkel 5811 munkahelyet teremtettek. Jászfényszarun az elmúlt hónapokban fejezték be a Thyssenkrupp Components Technology új futómű- és meghajtásalkatrész-előállító üzemének építését.

Orbán Viktor elmondta: a mintegy 33,5 milliárd forintból, a magyar kormány több mint 10,5 milliárd forintos támogatásával, zöldmezős beruházással megépült gyárkomplexum mintegy 500 új munkahelyet teremt a telephelyen 2019-ig.


A legmodernebb technológiát alkalmazza az új gyár

Orbán Viktor arra is felhívta a figyelmet, hogy nem elég Európa legversenyképesebb országai közé kerülni, tartósan ott is kell maradni. Példaként megemlítette, hogy Németországnak ebben a „klubban” már régóta bérelt helye van, és hangsúlyozta, Magyarországnak német precizitásra, fegyelemre, munkamorálra is szüksége  lesz. Egy versenyképes országhoz tőkeerős nagyvállalatok, azokhoz szervesen kapcsolódó kis- és közepes vállalkozások, valamint kiválóan képzett munkaerő szükséges, de kellenek erős nagyvárosok és velük együtt erősödő vidék is – mondta.

A miniszterelnök szavai szerint Magyarország versenyképességét a gyáravató is megerősíti, hiszen a Thyssenkrupp beruházásáért első körben 12 ország 60 helyszíne állt rajthoz és versenyzett, ebből választották ki a mintegy öt és fél ezer lakosú Jászfényszarut. A Thyssenkruppot a világ egyik legversenyképesebb cégének nevezte Orbán Viktor, amely 79 országban 160 ezer embernek ad munkát. Példamutató, hogy Jászfényszarunak sikerült a magyar kormány segítségével is olyan feltételeket teremtenie, amelyek meggyőzték a világcég vezetőit, hogy a gyárnak itt lesz a legjobb helye – mondta.


Orbán Viktor a dolgozókkal is beszélgetett

 

Orbán Viktor megnevezte a magyar modell három pillérét, köztük a teljes foglalkoztatottságot, és megjegyezte, hogy nyolc év alatt 700 ezer munkahely jött létre. A második pillér, hogy Magyarországon sem a munkaerő-, sem a demográfiai problémákat nem lehet „kívülről” megoldani. A harmadik pillért a versenyképes környezet, a rugalmas munkaerőpiaci szabályozás, a vonzó adórendszer jelenti, a szakképzési rendszert pedig a munkaerőpiaci igényeknek megfelelően alakítják át – zárta szavait a kormányfő.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.