2018. augusztus 15., szerda
Mária

Egyéb Szolnok

Új helyre költözött a járási hivatal

Nemrégiben átadták a Szolnoki Járási Hivatal új épületét. Ide költözött a Szolnoki Járási Hivatal több osztálya 183 munkatárssal, és kialakították a megye tizennegyedik, legnagyobb kormányablakát. 

Az ünnepségen dr. Kállai Mária kormánymegbízott elmondta: az évek óta üresen álló, Ady Endre úti épületben – amely korábban a főiskolának adott helyet – csaknem 400 millió forint uniós forrásból energiahatékonysági fejlesztés történt, több mint egymilliárd forint hazai forrásból pedig egyéb átalakításokat valósítottak meg.


– A kormányhivatali rendszerben mintegy 1280 épület található, 2013 óta ötszáz épület felújítását kezdték meg uniós és hazai forrásból; ebből még kilencvenet nem adtak át – hangzott el Kovács Zoltán, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkárának köszöntőjében.

A Szolnoki Járási Hivatal új székháza
MTI Fotó: Ujvári Sándor

Az államtitkár szólt arról, hogy egyszerűsödtek az eljárási szabályok, több, korábban engedélyköteles eljárás mára csak bejelentéskötelessé vált. Hangsúlyozta, hogy Magyarországon 22-23 millió ügyet intéznek évente a területi államigazgatásban, ennek mintegy 60 százalékát a kormányablakrendszerben. Kitért arra, hogy az ügyintézői képzésen mintegy hatezer ember vett részt, akik számára elektronikus tudástárat hoztak létre és a gyakorlati ügyintézésben nyújtottak segítséget. Megjegyezte: az elektronikus ügyintézés teljes kiépítése ezt követően valósul meg. Jelezte, a tervek szerint 2019-re minden magyar háztartásnak lehetősége lesz rákapcsolódni a széles sávú internetre. Ezáltal az otthonról intézhető ügyek számát tudják növelni – fűzte hozzá.


 

Szalay Ferenc polgármester, Bozó Andrea hivatalvezető, Kállai Mária kormánymegbízott és Kovács Zoltán államtitkár az avatáson

 

– Nemcsak az épület, a környezete is megújult – emelte ki Szalay Ferenc polgármester. Mint mondta, mintegy 1100 négyzetméteren zöldfelületet alakítottak ki a környéken.

Kapcsolódó Cikkek

 • In memoriam Matus György

  In memoriam Matus György

  72 éves korában elhunyt Matus György, a Vörösmarty Színház művésze, aki 20 évig volt a Miskolci Nemzeti Színház társulatának tagja.

 • Licitáljon, hogy segíthessen!

  Licitáljon, hogy segíthessen!

  A nyíregyházi Tomek Zoltán jól ismert a futball szurkolói körökben. A 42 éves kétgyermekes, súlyosan beteg édesapáért az elmúlt egy évben összefogott az egész magyar sporttársadalom.

 • Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  A kétezres évek egyetlen miskolci zenekara a Holdviola, mely országosan is ismert és sikeres. Tízéves évfordulójukra készülve kerestük meg Farkas Pétert, a formáció vezetőjét, hogy beszéljen nekünk az indulásról, sikerekről és az elkövetkezendő időszak terveiről.

 • Cserkészek táboroztak

  Cserkészek táboroztak

  Láthatóan jó hangulatban telt a visegrádi négyek országaiból érkező cserkészek számára szervezett nemzetközi találkozó, amelynek Dunaújváros adott otthont.