2018. november 18., vasárnap
Jenő

Egyéb Sopron

Új kislemezt készített Riedl Helga

Varga Gábor zongoraművésszel készített közös jazzalbumot a soproni énekesnő-szaxofonos Riedl Helga. A bemutatót március 29-én tartják a Búgócsigában.

– Két éve találkoztunk Gáborral a Búgócsigában, karácsonyi koncertjének afterpartyján, amikor felvetődött a közös munka gondolata. Az alapötlet az enyém volt, mert mindig is szerettem volna egy olyan hanghordozót, azaz „kulturális lábnyomot” magam után hagyni a világban, ami a zenét egyszerű szépségében, érzéki őszinteséggel adja át – kezdett bele Riedl Helga.

Riedl Helga új kislemezt készített
Fotó: RH

A soproni énekesnő és szaxofonos nagyon örült, hogy Varga Gábor jazz-zongorista azonnal partner volt az együttműködésben és rövidesen egy budapesti stúdióban felvették az öt kiválasztott dalt.
– Ezúttal csak énekelek a lemezen, amely négy, egyedi feldolgozású jazzstandardet tartalmaz, az ötödik pedig Gábor saját szerzeménye, amelyre én írtam angolul dalszöveget – mesélte Helga.
Az énekesnőt az album címéről is megkérdeztük. – Az öleléssel beengedünk egy másik embert a saját terünkbe. Az éneklés is hasonló, de a szeretet, amit átadunk, segít legyőzni ezt a félelmet és a zene összehozza az embereket. Ezért választottam a kislemeznek az Embrace, magyarul ölelés címet. Azon vagyunk, hogy március 29-én át tudjunk ebből adni valamit, és ezáltal sikerül majd egy különleges élménnyel megajándékoznunk a közönséget.
A koncertről videófelvétel is készül, ami aztán felkerül egy zenei csatornára, a stúdiós hanganyag pedig a koncert után letölthető lesz az internetről: Varga Jazz#, Helga Jazz#.
Talán csak kevesen tudják, hogy Riedl Helga angol nyelvet oktat és zenekarával, a The Messengers Banddel is fellép különböző rendezvényeken.

Az új kislemez négy, egyedi feldolgozású jazz standard-et tartalmaz
Fotó: Csigó Gergely


Riedl Helga Varga Gáborral
Embrace lemezbemutató koncert
Búgócsiga Akusztik Garden
március 29., 20 óra

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.