2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Belföld

Újabb feljelentés jöhet Czeglédy ellen

Feljentést tesz Czeglédy Csaba hitelezési ügyében Budai Gyula fideszes képviselő. Mint kiderült: a hatmilliárdos csalással gyanúsított Czeglédy cége a ZTE futballcsapatnak fura kölcsönöket folyósított, amelyeket a „baloldal ügyvédje/pénztárnoka” hitelből finanszírozott, a körülmények pedig felvetik a jogosulatlan pénzügyi tevékenység gyanúját. Mindeközben a Czeglédyhez hasonlóan hitelező Gyurcsány pártjáról kiderült: kiskorúakkal plakátoltatnak.

A Magyar Idők derítette ki, hogy a 6,3 milliárd forintos, üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással és gazdasági csalással gyanúsított, MSZP–DK-s támogatással önkormányzati képviselőnek választott Czeglédy Csaba Human Operator Zrt.-je összesen csaknem 100 millió forintnyi kölcsönnel segítette ki a zalaegerszegi futballcsapatot. A lap cikke szerint 2012–13-ban a Human Operator több alkalommal is tízmilliós kölcsönöket folyósított a labdarúgóklubnak, amihez ráadásul a cég is hitelt vett fel.

Gyurcsány és Czeglédy: még a kölcsönzési szokásaik is összecsengenek Fotó: Magyar Idők

– Amennyiben a Czeglédy-féle kölcsönügylet iratai szerint fennáll a gyanú, feljelentést teszek jogosulatlan pénzügyi tevékenység miatt – mondta a Magyar Időknek Budai Gyula fideszes ország­gyűlési képviselő. Ugyanakkor az egykori elszámoltatási kormánybiztos az Echo Tv-ben úgy fogalmazott: Czeglédy Csaba valójában az MSZP és a DK közös, titkos pénztárnoka, egy köztörvényes bűnöző, aki több alkalommal került már összetűzésbe a törvénnyel. Budai szerint az újabb gyanús kölcsön is azt támasztja alá, hogy Czegdlédy „pénzt állított elő az MSZP-nek és a DK-nak”.


A választási indulás álcájával rövid időre kiszabadított Czeglédy Csaba példája viszont olyannyira ragadós, hogy újabb Gyurcsányhoz köthető politikus, az egykori DK-s Kőrös Gusztáv is összeszedte az ajánlásokat, így hamarosan ő is kiszabadulhat az előzetesből. Kőrös azért van rács mögött, mert a gyanú szerint TEK-esnek öltözve zsarolt ki társaival egy vállalkozóból több tízmillió forintot, más helyütt államtitkárnak kiadva magát próbált hasonlóan csőbe húzni egy áldozatot.

Gyerekmunka Gyurcsányéknál

Iskolaidőben plakátolnak gyerekek Gyurcsány Ferenc pártjának – számolt be róla a Ripost. A lap fotókat is közöl, amelyeken a diákok épp a volt miniszterelnök képét ragasztják ki egy oszlopra. A lap munkatársának nyilatkozó fiúk közül egynek a kora sem haladta meg a legálisan alkalmazhatók számára előírt 15 éves alsó határt, de volt közöttük 10 esztendős is. – Le kell fotóznunk a mobillal, hogy hová ragasztottuk ki Gyurcsányt, aztán megszámolják, és ha megvan az ötven, akkor azonnal adnak egy ezrest – mondták a fiúk a Ripostnak. Szerintük az sem gond, ha plakátragasztás miatt kihagyják a sulit, mert „az igazolást elintézik nekik”. A DK egyelőre nem reagált a bulvárlap fotókkal alátámasztott riportjára. Az mindenesetre beszédes, hogy ezek szerint a milliárdos Gyurcsány pártja plakátonként mindössze húsz forinttal honorálja az illegális gyerekmunkát.

Gyurcsányt az esetről kínos magyarázkodásba kezdett. Azt mondta, hogy nem látta a fotókat, de szeretné hinni, hogy a gyerekek csak a pártot támogató szüleiknek segítettek. Hogy ezért miért kaptak pénzt, Gyurcsány azzal a halványgyenge védekezéssel állt elő, hogy “ha ez így van, akkor valaki alaposan félreérti, hogy mi a helyes és mi a helytelen”.

10-13 éves fiúk ragasztgatták ki Gyurcsány plakátjait Fotó: Ripost

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól teljesített a hazai ipar

  Jól teljesített a hazai ipar

  Jól teljesített a hazai ipar, bár az ágazaton belül megfigyelhető kisebb arányváltozás – mondta Csath Magdolna közgazdász az M1 aktuális csatornán vasárnap, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb, a héten közzétett adatait elemezve.

 • Benkő: a magyar gazdaság erősödésével a honvédelemre is több pénz jutott

  Benkő: a magyar gazdaság erősödésével a honvédelemre is több pénz jutott

  Az elmúlt években a magyar gazdaság erősödésével a honvédelemre is több pénz jutott – hangsúlyozta a honvédelmi miniszter az MTI-nek adott interjújában. Benkő Tibor elmondta, a szervezeti átalakítás után miniszterként irányítja a Magyar Honvédség Parancsnokságát, a vezetés a parancsnok feladata; a honvédséget katonának kell vezetnie, nem politikusnak.

 • Ahmed H. ügye egy szimbólum, felfedi a bevándorlást támogató hálózat működését

  Ahmed H. ügye egy szimbólum, felfedi a bevándorlást támogató hálózat működését

  Ahmed H. nem csupán egy erőszakos bevándorló, ügye ugyanis rámutat arra, hogy a külföldről, jellemzően Soros György által finanszírozott aktivista csoportok nem csak behozzák a bevándorlókat, majd támogatják őket, amikor bűncselekményt követnek el, de még abban is segítenek, hogy pénzt keressenek az adófizetők kárára – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.