2019. február 19., kedd
Zsuzsanna

Belföld

Újabb gyanúsított kezén kattant a bilincs Czeglédy-ügyben

Kedden hajnalban egy 26 éves férfit vettek őrizetbe, akinek szintén köze lehet az úgynevezett Czeglédy-ügyhöz. A férfiról annyit lehet tudni, hogy Szombathelyen él, és Czeglédy munkaközvetítő cégénél, a Human Operatornál dolgozott – írja a Pesti Srácok

K. Árpád egyébként egy ideje már egy németországi cégnél dolgozott és éppen Magyarországon tartózkodott, amikor a fővárosban a NAV nyomozói kedden hajnalban letartóztatták.


A lap egyik informátora szerint a férfi még nagyon fiatalon került kapcsolatba Czeglédy körével, azt azonban nem tudni, hogy pontosan mivel is foglalkozhatott az előzetesben ülő baloldali ügyvéd cégénél. Az újabb őrizetbevétel tényét Szanka Ferenc a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője is megerősítette, aki részleteket egyelőre nem árult el.

Czeglédy Csaba és társai ellen bűnszervezetben, üzletszerűen, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt folyik eljárás. A gyanú szerint a Czeglédy Csaba vezetésével létrejött bűnszervezet 2011 és 2017 között olyan céghálózatot alakított ki, amely diákmunka-közvetítéssel foglalkozott. A bűnszervezet 6,294 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek azzal, hogy a céghálóban résztvevő iskolaszövetkezetek az általános forgalmi adót, illetve a személyi jövedelemadót nem vallották be, illetve nem fizették meg – tették hozzá. A Csongrád Megyei Főügyészség január 26-án újabb nyomozásra jelölte ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Csongrád megyei vizsgálati osztályát. Az eljárásban újabb bűncselekmény, gazdasági csalás bűntettének megalapozott gyanúja merült fel. A politikust független képviselő-jelöltként március 1-jén vették jogerősen nyilvántartásba a Vas megyei 1-es számú választókerületben. Ezért az ügyészség döntött a nyomozás felfüggesztésesről, megszüntette a gyanúsított előzetes letartóztatást. Miután a legfőbb ügyész indítványára a Nemzeti Választási Bizottság jogerősen felfüggesztette az országgyűlési képviselőjelölt mentelmi jogát, az ügyészség a nyomozás folytatását rendelte el. A politikus őrizetbe vették, majd a nyomozási bíró március 3-án elrendelte előzetes letartóztatását.


Az ügyben eddig 17, most már K. Árpáddal együtt 18 gyanúsítottja van.  Közben a bűncselekmények tényállását, a gyanúsítást módosították. Czeglédy Csabát és iskolaszövetkezeteket működtető csapatát már több mint hatmilliárd forint vagyoni hátrányt okozó, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással gyanúsítják.  Újabb bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja is felmerült.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Fülöp Attila: Meg kell hallanunk a nevelőszülők hangját

    Fülöp Attila: Meg kell hallanunk a nevelőszülők hangját

    A kormány által kezdeményezett nevelőszülői program küldetése, hogy felerősítse a segíteni szándékozó nevelőszülők, valamint a támogatásra szoruló fiatalok hangját – hangoztatta az országjáró program hetedik, várpalotai állomásán hétfőn a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár.

  • Zsidólistázó jobbikos váltja Szávayt

    Zsidólistázó jobbikos váltja Szávayt

    Bencsik Jánost, egy másik listaállító nácit jelöl a Jobbik a nőveréssel hencegő Szávay István helyére. Bencsik Gyöngyösi Márton beszéde után maga kezdett információ gyűjtésbe azokról az ‘izraeli ügynökökről” akik szerinte uralják Amerikát.