EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb Szekszárd

Újabb infrastrukturális fejlesztések várhatóak városunkban

Szekszárd város önkormányzata a paksi atomerőmű alapítványához pályázatot nyújtott be, melynek köszönhetően jelentős útfelújítások, járdaépítések, parkolók építése, továbbá a helyi temetők ravatalozóinak felújítása valósul meg idén. Mintegy 140 millió forintra pályázott a város, amelyet megközelítőleg 60-70 millió forint önerő is kiegészít majd.

Útépítés is várható Szekszárdon még az idén Illusztráció: Nagy Nándor

– A pályázatnak köszönhetően a megyeszékhely jelentős területein fogunk járdákat felújítani, továbbá új járdákat építeni, útfelújításokat lebonyolítani, illetve a parkolási problémák kezelésére új parkolókat fogunk létrehozni és kialakítani. Régi ígérete volt a város önkormányzatának az is, hogy a temetőkben egy kicsit méltóbb körülményeket teremt a ravatalozó környékén. Ennek a pályázatnak köszönhetően ezek a munkálatok 2018-ban megvalósulnak, mind az újvárosi, mind az alsóvárosi temetőben felújítjuk a ravatalozót, illetve előtetőt is építünk. Gyakorlatilag ehhez kapcsolódik, hogy az újvárosi temető déli területének a feltárása is megtörténik majd. Reméljük, hogy az ígéret alapján, amely alapján azt vállalta a város, hogy a temető bővítése kapcsán nem csupán a temető jelenlegi bejáratán lesz megközelíthető, hanem déli irányból is lehetséges lesz, ott egy út kialakítása valósul meg. Továbbá parkolókat építünk és a kerítés kiépítését követően megnyitjuk az új bejáratot is – részletezte Ács Rezső, Szekszárd polgármestere.


Ács Rezső polgármester Fotó: Nagy Nándor

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.