EUR: 322,54 Ft
CHF: 281,98 Ft
2018. október 16., kedd
Gál

Egyéb Szekszárd

Újabb infrastrukturális fejlesztések várhatóak városunkban

Szekszárd város önkormányzata a paksi atomerőmű alapítványához pályázatot nyújtott be, melynek köszönhetően jelentős útfelújítások, járdaépítések, parkolók építése, továbbá a helyi temetők ravatalozóinak felújítása valósul meg idén. Mintegy 140 millió forintra pályázott a város, amelyet megközelítőleg 60-70 millió forint önerő is kiegészít majd.

Útépítés is várható Szekszárdon még az idén Illusztráció: Nagy Nándor

– A pályázatnak köszönhetően a megyeszékhely jelentős területein fogunk járdákat felújítani, továbbá új járdákat építeni, útfelújításokat lebonyolítani, illetve a parkolási problémák kezelésére új parkolókat fogunk létrehozni és kialakítani. Régi ígérete volt a város önkormányzatának az is, hogy a temetőkben egy kicsit méltóbb körülményeket teremt a ravatalozó környékén. Ennek a pályázatnak köszönhetően ezek a munkálatok 2018-ban megvalósulnak, mind az újvárosi, mind az alsóvárosi temetőben felújítjuk a ravatalozót, illetve előtetőt is építünk. Gyakorlatilag ehhez kapcsolódik, hogy az újvárosi temető déli területének a feltárása is megtörténik majd. Reméljük, hogy az ígéret alapján, amely alapján azt vállalta a város, hogy a temető bővítése kapcsán nem csupán a temető jelenlegi bejáratán lesz megközelíthető, hanem déli irányból is lehetséges lesz, ott egy út kialakítása valósul meg. Továbbá parkolókat építünk és a kerítés kiépítését követően megnyitjuk az új bejáratot is – részletezte Ács Rezső, Szekszárd polgármestere.


Ács Rezső polgármester Fotó: Nagy Nándor

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.