2018. november 18., vasárnap
Jenő

Egyéb Pécs

Újabb pécsi siker esportban!

Fél éve alakult az a focicsapat, amely most a HPCL Magyar Bajnokság dobogójának második fokára állhatott. A pécsi Poór Tamás által életre hívott esportosok olyan sikereket értek el, amivel az európai Bajnokok Ligájába is bejutottak. Mindezt egy olyan virtuális térben, ahol videojátékokon mérik össze tudásukat. 

Poór Tamás közösségi oldalán közölte a hírt, miszerint fél évvel alakulásuk után már sikereket értek el. Az egykor füvön is futballozó, ma pedig az MTK Budapest eSport-csapatának kapitánya bevallotta: maga sem hitt ekkora sikerben, amikor bekopogtatott Deutsch Tamás, az MTK Budapest elnökének ajtaján azzal az ötlettel, hogy hozzanak létre egy esport FIFA-csapatot. A 130 éves múlttal rendelkező MTK végül belement, így az országban elsőként állhattak „pályára” virtuális csapatukkal.


Poór Tamás szerint a jó játékos főként fejben, mentálisan fárad el

Mi az az esport?

Az esportban nincs kemény fizikai aktivitás, testi kontaktus, de van csapatjáték, melyben a sikerhez az ügyességen és a technikai felkészültségen túl tökéletesen kidolgozott összjátékra, taktikára és jól átgondolt stratégiára van szükség – írja az MTK a honlapján. Dél-Koreától és Kínától kezdve az Egyesült Államokon és Európán át egyre több helyen igazi sportként kezelik az esportot.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.