2018. augusztus 16., csütörtök
Ábrahám

Egyéb Pécs

Újabb pécsi siker esportban!

Fél éve alakult az a focicsapat, amely most a HPCL Magyar Bajnokság dobogójának második fokára állhatott. A pécsi Poór Tamás által életre hívott esportosok olyan sikereket értek el, amivel az európai Bajnokok Ligájába is bejutottak. Mindezt egy olyan virtuális térben, ahol videojátékokon mérik össze tudásukat. 

Poór Tamás közösségi oldalán közölte a hírt, miszerint fél évvel alakulásuk után már sikereket értek el. Az egykor füvön is futballozó, ma pedig az MTK Budapest eSport-csapatának kapitánya bevallotta: maga sem hitt ekkora sikerben, amikor bekopogtatott Deutsch Tamás, az MTK Budapest elnökének ajtaján azzal az ötlettel, hogy hozzanak létre egy esport FIFA-csapatot. A 130 éves múlttal rendelkező MTK végül belement, így az országban elsőként állhattak „pályára” virtuális csapatukkal.


Poór Tamás szerint a jó játékos főként fejben, mentálisan fárad el

Mi az az esport?

Az esportban nincs kemény fizikai aktivitás, testi kontaktus, de van csapatjáték, melyben a sikerhez az ügyességen és a technikai felkészültségen túl tökéletesen kidolgozott összjátékra, taktikára és jól átgondolt stratégiára van szükség – írja az MTK a honlapján. Dél-Koreától és Kínától kezdve az Egyesült Államokon és Európán át egyre több helyen igazi sportként kezelik az esportot.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ejtőernyős-világbajnokság

    Ejtőernyős-világbajnokság

    Elkezdődött a 42. Katonai Ejtőernyős Világbajnokság Szolnokon, a szandaszőlősi sportrepülőtéren. A város az 1974-es civil ejtőernyős-világbajnokságot követően ad újra otthont ilyen jellegű versenynek.

  • Elektromos töltőállomások

    Elektromos töltőállomások

    Az Új Főnix Terv közlekedésfejlesztési program keretein belül Debrecenben 10 db új elektromos töltőállomás és parkolóhely létesül. A debreceni önkormányzat a Nemzetgazdasági Minisztérium „Jedlik Ányos Terv – Elektromos töltőállomás alprogram helyi önkormányzatok részére” tárgyú pályázatra jelentkezett.