EUR: 313,73 Ft
CHF: 276,38 Ft
2019. március 19., kedd
József, Bánk

Egyéb Pécs

Újabb pécsi siker esportban!

Fél éve alakult az a focicsapat, amely most a HPCL Magyar Bajnokság dobogójának második fokára állhatott. A pécsi Poór Tamás által életre hívott esportosok olyan sikereket értek el, amivel az európai Bajnokok Ligájába is bejutottak. Mindezt egy olyan virtuális térben, ahol videojátékokon mérik össze tudásukat. 

Poór Tamás közösségi oldalán közölte a hírt, miszerint fél évvel alakulásuk után már sikereket értek el. Az egykor füvön is futballozó, ma pedig az MTK Budapest eSport-csapatának kapitánya bevallotta: maga sem hitt ekkora sikerben, amikor bekopogtatott Deutsch Tamás, az MTK Budapest elnökének ajtaján azzal az ötlettel, hogy hozzanak létre egy esport FIFA-csapatot. A 130 éves múlttal rendelkező MTK végül belement, így az országban elsőként állhattak „pályára” virtuális csapatukkal.


Poór Tamás szerint a jó játékos főként fejben, mentálisan fárad el

Mi az az esport?

Az esportban nincs kemény fizikai aktivitás, testi kontaktus, de van csapatjáték, melyben a sikerhez az ügyességen és a technikai felkészültségen túl tökéletesen kidolgozott összjátékra, taktikára és jól átgondolt stratégiára van szükség – írja az MTK a honlapján. Dél-Koreától és Kínától kezdve az Egyesült Államokon és Európán át egyre több helyen igazi sportként kezelik az esportot.

Kapcsolódó Cikkek

 • Európai szaktekintélyek körében

  Európai szaktekintélyek körében

  Prof. Dr. Szécsi Gábor tanszékvezető egyetemi tanárt, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának dékánját március 2-án Salzburgban beiktatták az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia (EASA) tagjai közé.

 • Nem kell rongálni a Mecseket!

  Nem kell rongálni a Mecseket!

  Több százezres kárt tettek a Mecsekben azok a kirándulók, akik az erdei műtárgyakat dobták tűzre, ha épp szalonnázni volt kedvük. Ezt elégelték meg a Biokom emberei és álltak elő egy remek ötlettel.

 • A győzelem lesz a cél a First Fielden

  A győzelem lesz a cél a First Fielden

  Amerikában nem is olyan nagyon régen, a Super Bowl-lal befejeződött az ott oly nagyon népszerű amerikai futball bajnoksága, míg Magyarországon e honban rövidesen elkezdődik a verseny.