EUR: 322,99 Ft
CHF: 281,29 Ft
2018. október 19., péntek
Nándor

Egyéb XVII.kerület

Újabb rendelő készült el

Folytatódnak a kerületi egészségügy fejlesztései, az alapellátás korszerűsítése. A múlt héten adták át Rákosliget kívül-belül felújított felnőttorvosi rendelőjét.

Megszépült a Maros Mozi melletti épület
(fotó: Keresztesi Balázs)

A fejlesztés során hőszigetelték, újrafestették a homlokzatot, kicserélték a nyílászárókat, újjáépítették a bejárati portált.


Riz Levente polgármester és Dunai Mónika országgyűlési képviselő elégedetten szemlélhették az intézménybeli változásokat (fotó: Keresztesi Balázs)

− A modern, XXI. századi követelményeknek megfelelő egészségügyi intézmény kialakítása mellett célunk volt a régi ligeti utcaképet meghatározó épület háború előtti, eredeti karakterének rekonstrukciója. A homlokzatot régi fényképek alapján állítottuk helyre − fogalmazott közösségi oldalán Riz Levente polgármester. A rendelőben megtörtént a közösségi terek és orvosi helyiségek festése és klimatizálása, a váróban halk klasszikus zene szól, a falat a régi Rákosligetet idéző képek díszítik. A bejárat előtt megszépült a terasz, kerékpártárolókat, virágládákat, ülőpadot helyeztek el.

Modern környezetben gyógyulhatnak a helyiek (fotó: Keresztesi Balázs)

Boltból lett rendelő

A patinás épületet az 1920-as években emelték, a Hangya Országos Fogyasztási és Értékesítési Szövetkezet helyi boltjaként üzemelt. A II. világháború után új funkciót kapott, jelenleg két praxisnak helyet adó felnőtt-háziorvosi rendelő működik benne.

− A fejlesztés saját forrásból, Rákosmente önkormányzatának költségvetéséből valósult meg. Ahogy ígértük, 2019-ig a XVII. kerület összes háziorvosi rendelőjét korszerűsítjük, zöldmezős beruházásban új egészségközpontot építünk a Kucorgó téren, modern orvostechnikai eszközöket kap, kibővül és belül is megszépül a Ferihegyi úti járóbeteg-szakrendelő − tekintett már előre a városrész vezetője.

Újjávarázsolták a ligeti rendelőt (fotó: Keresztesi Balázs)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek