EUR: 321,15 Ft
CHF: 284,72 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb XVII.kerület

Újabb rendelő készült el

Folytatódnak a kerületi egészségügy fejlesztései, az alapellátás korszerűsítése. A múlt héten adták át Rákosliget kívül-belül felújított felnőttorvosi rendelőjét.

Megszépült a Maros Mozi melletti épület
(fotó: Keresztesi Balázs)

A fejlesztés során hőszigetelték, újrafestették a homlokzatot, kicserélték a nyílászárókat, újjáépítették a bejárati portált.


Riz Levente polgármester és Dunai Mónika országgyűlési képviselő elégedetten szemlélhették az intézménybeli változásokat (fotó: Keresztesi Balázs)

− A modern, XXI. századi követelményeknek megfelelő egészségügyi intézmény kialakítása mellett célunk volt a régi ligeti utcaképet meghatározó épület háború előtti, eredeti karakterének rekonstrukciója. A homlokzatot régi fényképek alapján állítottuk helyre − fogalmazott közösségi oldalán Riz Levente polgármester. A rendelőben megtörtént a közösségi terek és orvosi helyiségek festése és klimatizálása, a váróban halk klasszikus zene szól, a falat a régi Rákosligetet idéző képek díszítik. A bejárat előtt megszépült a terasz, kerékpártárolókat, virágládákat, ülőpadot helyeztek el.

Modern környezetben gyógyulhatnak a helyiek (fotó: Keresztesi Balázs)

Boltból lett rendelő

A patinás épületet az 1920-as években emelték, a Hangya Országos Fogyasztási és Értékesítési Szövetkezet helyi boltjaként üzemelt. A II. világháború után új funkciót kapott, jelenleg két praxisnak helyet adó felnőtt-háziorvosi rendelő működik benne.

− A fejlesztés saját forrásból, Rákosmente önkormányzatának költségvetéséből valósult meg. Ahogy ígértük, 2019-ig a XVII. kerület összes háziorvosi rendelőjét korszerűsítjük, zöldmezős beruházásban új egészségközpontot építünk a Kucorgó téren, modern orvostechnikai eszközöket kap, kibővül és belül is megszépül a Ferihegyi úti járóbeteg-szakrendelő − tekintett már előre a városrész vezetője.

Újjávarázsolták a ligeti rendelőt (fotó: Keresztesi Balázs)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.