EUR: 318,57 Ft
CHF: 284,24 Ft
2019. március 27., szerda
Hajnalka

Egyéb Nyíregyháza

Újabb támogatást ad a kormány

A Nyíregyházi Evangélikus Hitközség fejlesztési beruházásáról tájékozódott Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, melynek tervei már elkészültek, és várhatóan a jövő év nyarára be is fejeződhetnek a munkálatok.

Az elmúlt évben a kormány az Emberi Erőforrások Minisztériumának közreműködésével az egyházak támogatása keretében 650 millió forintot adott a Nyíregyházi Evangélikus Hitközség fejlesztési elképzeléseire. Az egyház vezetői és a projekt tervezői a gyülekezet épületében tájékoztatták Balog Zoltánt a beruházási tervekről Nyíregyházán.

Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Balog Zoltán, az Emberi erőforrások minisztere és dr. Kovács Ferenc polgármester
(Fotó: Lokál)

A miniszter hangsúlyozta, az evangélikus templom felújítására 400 milliót fordítanak, emellett felújítják és bővítik a gyülekezeti házat, de más nyíregyházi épületeik rekonstrukciójára is jut majd.

Kapcsolódó Cikkek

  • Cipőfűzővel fojtotta meg élettársát egy rab

    Cipőfűzővel fojtotta meg élettársát egy rab

    Emberölés és fogolyszökés miatt emelt vádat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség egy nagyecsedi férfi ellen, aki tavaly júniusban börtönbüntetését töltötte, de eltávozása alatt megfojtotta 19 éves élettársát – közölte a főügyészség vezetője kedden az MTI-vel.

  • Hatvanmillió forintra bírságolták a Magyar Posta biztosítót

    Hatvanmillió forintra bírságolták a Magyar Posta biztosítót

    Összesen 60 millió forint bírságot szabott ki a jegybank a Magyar Posta biztosítóira: a Magyar Nemzeti Bank (MNB) egyebek közt nyilvántartási, adatszolgáltatási, informatikai, ügyféltájékoztatási, panaszkezelési és a biztosítási szerződési feltételeket érintő jogsértések miatt hozott intézkedéseket és rótt ki bírságot a Magyar Posta Biztosító Zrt.