2018. augusztus 15., szerda
Mária

Egyéb Nyíregyháza

Újabb támogatást ad a kormány

A Nyíregyházi Evangélikus Hitközség fejlesztési beruházásáról tájékozódott Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, melynek tervei már elkészültek, és várhatóan a jövő év nyarára be is fejeződhetnek a munkálatok.

Az elmúlt évben a kormány az Emberi Erőforrások Minisztériumának közreműködésével az egyházak támogatása keretében 650 millió forintot adott a Nyíregyházi Evangélikus Hitközség fejlesztési elképzeléseire. Az egyház vezetői és a projekt tervezői a gyülekezet épületében tájékoztatták Balog Zoltánt a beruházási tervekről Nyíregyházán.

Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Balog Zoltán, az Emberi erőforrások minisztere és dr. Kovács Ferenc polgármester
(Fotó: Lokál)

A miniszter hangsúlyozta, az evangélikus templom felújítására 400 milliót fordítanak, emellett felújítják és bővítik a gyülekezeti házat, de más nyíregyházi épületeik rekonstrukciójára is jut majd.

Kapcsolódó Cikkek

 • In memoriam Matus György

  In memoriam Matus György

  72 éves korában elhunyt Matus György, a Vörösmarty Színház művésze, aki 20 évig volt a Miskolci Nemzeti Színház társulatának tagja.

 • Licitáljon, hogy segíthessen!

  Licitáljon, hogy segíthessen!

  A nyíregyházi Tomek Zoltán jól ismert a futball szurkolói körökben. A 42 éves kétgyermekes, súlyosan beteg édesapáért az elmúlt egy évben összefogott az egész magyar sporttársadalom.

 • Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  A kétezres évek egyetlen miskolci zenekara a Holdviola, mely országosan is ismert és sikeres. Tízéves évfordulójukra készülve kerestük meg Farkas Pétert, a formáció vezetőjét, hogy beszéljen nekünk az indulásról, sikerekről és az elkövetkezendő időszak terveiről.

 • Cserkészek táboroztak

  Cserkészek táboroztak

  Láthatóan jó hangulatban telt a visegrádi négyek országaiból érkező cserkészek számára szervezett nemzetközi találkozó, amelynek Dunaújváros adott otthont.