EUR: 319,55 Ft
CHF: 282,27 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Sport

Újra Hosszú Katinka a legértékesebb magyar sportoló

Kapcsolati – és edzői – válsága ellenére továbbra is Hosszú Katinka a legértékesebb magyar sportoló. A Forbes hazai kiadása negyedszer állította össze a listát.

Talán nem véletlenül, hiszen a tavalyi budapesti úszó-világbajnokságon két arany- mellett egy-egy ezüst- és bronzérmet is szerzett az Iron Lady. A Forbes szerint a „hirdetők állandó médiaszereplést, befolyásoló, véleményalakító szerepet várnak a magyar sportolóktól, ennek azonban egyelőre sokan nem tudnak vagy nem akarnak megfelelni. A társaságiadó-rendszerből nyerhető állami pénzek pedig elszívják a forrásokat a sportmarketingből és a szponzorációból. A középmezőny alacsony pontszáma és sűrűsödése jelzi: ha valaki tudatos stratégiával nekivág, könnyen eljuthat az élbolyba a magyar piacon – akár világbajnoki arany nélkül is”.


Michelisz Norbert például vb-arany helyett „csak” ezüstérmes lett a túraautó-világbajnokságon, de kitartása, médiamegjelenései és profi hozzáállása miatt megérdemelten kapaszkodott fel a dobogóra. Két teniszező követi a pilótát a listán: a párosban WTA-világbajnok Babos Tímea és a US Openen nyolcaddöntős Fucsovics Márton. Az ötödik helyen a kétszeres olimpiai bajnok kardvívó, Szilágyi Áron található, aki által sokak szemében nőhetett a sportág megítélése.

A márciusi számban megjelent listára felkerült Liu Shaolin Sándor és testvére is, bár esetükben még nem befolyásolhatta helyezésüket a rövidpályás gyorskorcsolyaváltó téli olimpiai aranyérme, mert a 2017. február 1. és 2018. február 1. közötti eredményeket vették figyelembe.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Újabb rekordokra készül az Év Sportolója címre jelölt Veres Roland

    Újabb rekordokra készül az Év Sportolója címre jelölt Veres Roland

    A 2018-as év legjobb hazai férfi sportolója cím esélyei közé választották a tavaly három Eb-aranyat nyert Veres Rolandot. A sporttörténelmi kick-box rekordokra pályázó és profi ökölvívó karrierre is készülő klasszis sorrendben másodszor szerepel a top 10-es listán, ráadásul egyetlen…

  • Ki lesz a befutó a Barcánál?

    Ki lesz a befutó a Barcánál?

    Lassan, de biztosan közeledik a téli átigazolási időszak utolsó napja. Éppen ezért érdekes a Barcelona jelenlegi helyzete, ugyanis a katalán klub a csatár poszt tekintetében rendkívül szerényen áll, lényegében Luiz Suárezen kívül nincs senki, aki bevethető lenne ezen a helyen.