EUR: 322,77 Ft
CHF: 281,53 Ft
2018. október 21., vasárnap
Orsolya

Sport

Újra Hosszú Katinka a legértékesebb magyar sportoló

Kapcsolati – és edzői – válsága ellenére továbbra is Hosszú Katinka a legértékesebb magyar sportoló. A Forbes hazai kiadása negyedszer állította össze a listát.

Talán nem véletlenül, hiszen a tavalyi budapesti úszó-világbajnokságon két arany- mellett egy-egy ezüst- és bronzérmet is szerzett az Iron Lady. A Forbes szerint a „hirdetők állandó médiaszereplést, befolyásoló, véleményalakító szerepet várnak a magyar sportolóktól, ennek azonban egyelőre sokan nem tudnak vagy nem akarnak megfelelni. A társaságiadó-rendszerből nyerhető állami pénzek pedig elszívják a forrásokat a sportmarketingből és a szponzorációból. A középmezőny alacsony pontszáma és sűrűsödése jelzi: ha valaki tudatos stratégiával nekivág, könnyen eljuthat az élbolyba a magyar piacon – akár világbajnoki arany nélkül is”.


Michelisz Norbert például vb-arany helyett „csak” ezüstérmes lett a túraautó-világbajnokságon, de kitartása, médiamegjelenései és profi hozzáállása miatt megérdemelten kapaszkodott fel a dobogóra. Két teniszező követi a pilótát a listán: a párosban WTA-világbajnok Babos Tímea és a US Openen nyolcaddöntős Fucsovics Márton. Az ötödik helyen a kétszeres olimpiai bajnok kardvívó, Szilágyi Áron található, aki által sokak szemében nőhetett a sportág megítélése.

A márciusi számban megjelent listára felkerült Liu Shaolin Sándor és testvére is, bár esetükben még nem befolyásolhatta helyezésüket a rövidpályás gyorskorcsolyaváltó téli olimpiai aranyérme, mert a 2017. február 1. és 2018. február 1. közötti eredményeket vették figyelembe.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek