2018. augusztus 15., szerda
Mária

Egyéb Szolnok

Útfelújítások indulnak Szolnokon és a megyében 

A kormány célja, hogy az elkövetkező néhány év alatt valamennyi autópálya kiérjen az országhatárra, a megyei jogú városokat pedig gyorsforgalmi utakkal kössék össze a sztrádákkal – jelentette be sajtótájékoztatóján dr. Kállai Mária kormánymegbízott és Szalay Ferenc polgármester.

A sajtótájékoztató helyszíne a város nyugati kapujának számító abonyi csomópont utáni szakasz volt, majd a szintén felújítás előtt álló, a 4-es út Tószegi úti csomópontjától a Szent István hídig terjedő 4 kilométeres szakaszt is felkeresték a sajtó képviselőivel. A XXI. században alapvető elvárás a települések közúton való jó megközelíthetősége, éppen ezért a kormány támogatja azokat az útfejlesztéseket és -felújításokat is, amelyek egy régió, egy város gazdaságát erősítik – hangsúlyozták. Az elkövetkező időszakban a megyeszékhely környékén nyolc helyszínen kezdődnek az útburkolati felújítási munkálatok. A fejlesztések tisztán hazai költségvetési forrásból valósulnak meg – mondta Szalay Ferenc. Dr. Kállai Mária hozzátette, hogy a felújítások a megye egészét érintik, hiszen a következő hónapokban összesen 24 helyszínen indulnak a munkálatok.

A sajtótájékoztatón jelen volt Vántsa Zoltán, a Magyar Közút Zrt. megyei igazgatója, aki ismertette a beruházások költségeit is: a hétfőn megtekintett két helyszín, a 32-es út 3,3 kilométer hosszú szakaszának becsült költsége 200 millió forint, míg a 4-es út 4 kilométeres szakaszának becsült felújítási költsége 340 millió forint. A két szakaszon a munkálatok várhatóan a tavasszal kezdődnek, és a tervek szerint a nyári időszakra elkészülnek.


Kapcsolódó Cikkek

 • In memoriam Matus György

  In memoriam Matus György

  72 éves korában elhunyt Matus György, a Vörösmarty Színház művésze, aki 20 évig volt a Miskolci Nemzeti Színház társulatának tagja.

 • Licitáljon, hogy segíthessen!

  Licitáljon, hogy segíthessen!

  A nyíregyházi Tomek Zoltán jól ismert a futball szurkolói körökben. A 42 éves kétgyermekes, súlyosan beteg édesapáért az elmúlt egy évben összefogott az egész magyar sporttársadalom.

 • Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  A kétezres évek egyetlen miskolci zenekara a Holdviola, mely országosan is ismert és sikeres. Tízéves évfordulójukra készülve kerestük meg Farkas Pétert, a formáció vezetőjét, hogy beszéljen nekünk az indulásról, sikerekről és az elkövetkezendő időszak terveiről.

 • Cserkészek táboroztak

  Cserkészek táboroztak

  Láthatóan jó hangulatban telt a visegrádi négyek országaiból érkező cserkészek számára szervezett nemzetközi találkozó, amelynek Dunaújváros adott otthont.