EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 18., vasárnap
Jenő

Egyéb Szolnok

Útfelújítások indulnak Szolnokon és a megyében 

A kormány célja, hogy az elkövetkező néhány év alatt valamennyi autópálya kiérjen az országhatárra, a megyei jogú városokat pedig gyorsforgalmi utakkal kössék össze a sztrádákkal – jelentette be sajtótájékoztatóján dr. Kállai Mária kormánymegbízott és Szalay Ferenc polgármester.

A sajtótájékoztató helyszíne a város nyugati kapujának számító abonyi csomópont utáni szakasz volt, majd a szintén felújítás előtt álló, a 4-es út Tószegi úti csomópontjától a Szent István hídig terjedő 4 kilométeres szakaszt is felkeresték a sajtó képviselőivel. A XXI. században alapvető elvárás a települések közúton való jó megközelíthetősége, éppen ezért a kormány támogatja azokat az útfejlesztéseket és -felújításokat is, amelyek egy régió, egy város gazdaságát erősítik – hangsúlyozták. Az elkövetkező időszakban a megyeszékhely környékén nyolc helyszínen kezdődnek az útburkolati felújítási munkálatok. A fejlesztések tisztán hazai költségvetési forrásból valósulnak meg – mondta Szalay Ferenc. Dr. Kállai Mária hozzátette, hogy a felújítások a megye egészét érintik, hiszen a következő hónapokban összesen 24 helyszínen indulnak a munkálatok.

A sajtótájékoztatón jelen volt Vántsa Zoltán, a Magyar Közút Zrt. megyei igazgatója, aki ismertette a beruházások költségeit is: a hétfőn megtekintett két helyszín, a 32-es út 3,3 kilométer hosszú szakaszának becsült költsége 200 millió forint, míg a 4-es út 4 kilométeres szakaszának becsült felújítási költsége 340 millió forint. A két szakaszon a munkálatok várhatóan a tavasszal kezdődnek, és a tervek szerint a nyári időszakra elkészülnek.


Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.