2018. augusztus 15., szerda
Mária

Egyéb XVI.kerület

Vajda Zoltánt elmarasztalta a választási bizottság

Tiltott helyen, egy köznevelési intézményben gyűjtött aláírásokat és forgatott kampányvideót Vajda Zoltán, az Együtt – Korszakváltók Pártjának képviselőjelöltje. A választókerületi vizsgálóbizottság elmarasztalta a politikust.

Vajda Zoltánt az Együtt jelöltjét a választási bizottság eltiltotta a további törvénysértéstől

Az ügyet a Pesti Srácok című internetes lap tárta fel: a szerkesztőség birtokába jutott dokumentum arról árulkodik, hogy a törvényszegést részben a Budapesti 13. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság állapította meg. Az eset előzménye, hogy Vajda Zoltán február 19-én Facebook-profilján fizetett hirdetéseket tett közzé, amelyekben választási gyűlést hirdetett. Helyszínül a Veres Péter utcai Gourmand középiskolát adta meg, azzal a céllal, hogy „ötszáz bátor embert” vár, akik ajánlásaikkal támogatják, hogy indulhasson a választáson. Csakhogy a törvény világosan kimondja: köznevelési intézményben – így iskolában – tilos kampánytevékenységet folytatni, mint ahogy hivatalokban, hatóságok, közintézmények hivatali helyiségeiben sem lehet.


Az esetet feltáró beadványozó az ügy részletes ismertetése mellett azt is kérte a bizottságtól, hogy Vajda Zoltánt a jogszabály megsértése miatt sújtsa pénzbírsággal. Erre végül nem került sor, de a testület az ítéletben az Együtt jelöltjét eltiltotta a további törvénysértéstől.

Kapcsolódó Cikkek

 • In memoriam Matus György

  In memoriam Matus György

  72 éves korában elhunyt Matus György, a Vörösmarty Színház művésze, aki 20 évig volt a Miskolci Nemzeti Színház társulatának tagja.

 • Licitáljon, hogy segíthessen!

  Licitáljon, hogy segíthessen!

  A nyíregyházi Tomek Zoltán jól ismert a futball szurkolói körökben. A 42 éves kétgyermekes, súlyosan beteg édesapáért az elmúlt egy évben összefogott az egész magyar sporttársadalom.

 • Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  A kétezres évek egyetlen miskolci zenekara a Holdviola, mely országosan is ismert és sikeres. Tízéves évfordulójukra készülve kerestük meg Farkas Pétert, a formáció vezetőjét, hogy beszéljen nekünk az indulásról, sikerekről és az elkövetkezendő időszak terveiről.

 • Cserkészek táboroztak

  Cserkészek táboroztak

  Láthatóan jó hangulatban telt a visegrádi négyek országaiból érkező cserkészek számára szervezett nemzetközi találkozó, amelynek Dunaújváros adott otthont.