EUR: 322,65 Ft
CHF: 282,40 Ft
2018. október 22., hétfő
Előd

Egyéb Sopron

Válasszon a kikapcsolódási lehetőségek közül!

Itt a tavasz, hívogat a természet! Sopronban és térségében számtalan kikapcsolódási lehetőség közül választhatunk az utóbbi években megvalósult felújításoknak köszönhetően.

Sopron köztudottan páratlan földrajzi és természeti adottságokkal rendelkezik, hiszen egy helyen megtalálható minden, amire a helyieknek és az ide látogató vendégeknek szükségük van. Ezért érdemes kihasználni a lehetőségeket.


Sopronban és környékén rengeteg csodaszép hely várja a túrázni vágyókat
Fotó: Torma Sándor

A várost övező parkerdő és a Soproni-hegység igazi klimatikus gyógyhellyé teszi a várost. Szigorú tájvédelem őrzi a világörökségi területeket, a nemzeti parkot és a parkerdőt.

Az új vadászati múzeum népszerű a helyiek és a turisták körében is
Fotó: SMJV

Ezeket a természeti értékeket óvni és ápolni kell. A város vezetői ezért tartották fontosnak, hogy újra látogathatóvá tegyék a fertőrákosi kőfejtőt. Olyan kaland- és témapark valósult meg, amely bemutatja az egykori Pannon-tengert és a kőfejtő kialakulását. A jó idő beköszöntével folyamatos programok várják a kicsiket és nagyokat egyaránt.
Ezenkívül megépült egy korszerű színház a barlangban, páratlan akusztikával és atmoszférával.
Sopron egyik kiemelt helyszíne a Lövérek, amelyre külön programot dolgoztak ki. A kormány támogatásával nemcsak egy új uszoda létesül, hanem új sétautak és pihenőparkok jönnek létre. A munkálatok jelenleg is zajlanak. A Soproni Parkerdő szépen fejlődik: hívogatóak a közelmúltban felújított kilátók, a Károly-kilátónál pedig vadászati múzeum és erdei játszótér várja a kirándulókat.

Sopron páratlan természeti adottságaival sokak kedvenc helye
Fotó: SMJV

Kapcsolódó Cikkek