EUR: 312,64 Ft
CHF: 275,62 Ft
2019. március 20., szerda
Klaudia,

Belföld

Választási hangulatkeltés, kampánykamu a bűnözök letelepedési kötvényéről szóló cikk

Valóságtól elrugaszkodott cikknek, kampánykamunak tartja a kormány azt a kedden megjelent cikket, amely szerint külföldi bűnügyben érintettek is hozzájutottak magyar állampolgársághoz letelepedési kötvények vásárlása révén.

A 444.hu és a Direkt36 szerdán reggel megjelent közös cikke szerint az elmúlt években letelepedési kötvényt vásárolt több olyan ember, aki biztonsági kockázatot jelenthet.


A Belügyminisztérium délutáni, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a valóságtól elrugaszkodott cikknek kizárólag a választási hangulatkeltés a célja. Hozzátették: a magyar hatóságok egyedi ügyben nem adhatnak tájékoztatást a médiatartalom-szolgáltatók munkatársainak. “Sajnálatos ugyanakkor, hogy az ‘oknyomozók’ azokat az ellenőrzési lehetőségeket sem használják ki ‘hírük’ közzététele előtt, amelyek bárki számára nyitva állnak, és egyértelműen cáfolják a megjelenteket” – írták, hozzátéve: a cikkben megnevezettek egyike sem szerepel az Európai Unió egyetlen tiltó listáján sem, egyikük pedig már a Gyurcsány-Bajnai kormányok idején Magyarországon élt.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ az MTI-nek küldött álláspontjában ugyanerre az indokra hivatkozva “kampánykamunak” nevezte a cikket, “Kampánykamuval pedig a kormány nem kíván foglalkozni” – írták.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • 10 százalékkal emelkedtek a turisztikai bevételek januárban

  10 százalékkal emelkedtek a turisztikai bevételek januárban

  Januárban a turisták mintegy 30 milliárd forintot hagytak a hazai szálláshelyeken, és míg a vendégéjszakák száma az előző évivel közel azonos maradt, a szálláshelyek csaknem 10 százalékkal tudták növelni bevételeiket az előző év azonos időszakához képest – emelte ki a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán kiadott legfrissebb adataiból.

 • Így próbálja “orvosolni” vállalhatatlan zsidózását a Jobbik – Videó!

  Így próbálja “orvosolni” vállalhatatlan zsidózását a Jobbik – Videó!

  Elhatárolódik régi önmagától, és kijelentéseitől Gyöngyösi Márton – mondta a Jobbik frakcióvezetője az Országgyűlés hétfői ülésnapján a PestiSrácok.hu riporterének, aki azt tudakolta a politikustól, hogy vállalja-e még azokat a korábbi nyilvános kijelentéseit, amelyek egyikében arról beszélt hallgatóságának, hogy a holokauszt az egy indulatokat kiváltó állatfaj.

 • A Fidesz tagságának felfüggesztését javasolja a CDU elnöke

  A Fidesz tagságának felfüggesztését javasolja a CDU elnöke

  A Fidesz európai néppárti (EPP-) tagságának felfüggesztését javasolta a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke egy szerdai nyilatkozatában, Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság EPP-s elnöke pedig ugyancsak szerdán megerősítette álláspontját, miszerint meg kell szüntetni a Fidesz tagságát az Európai Unió jobbközép erőit összefogó pártcsaládban.