2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Extra

Varga Miklós: A gyerekeimet nem miattam ismerik el

Varga Miklós 17 éves ikergyermekei – Vivi és Szabolcs – édesapjuk tehetségét örökölték. Fiatal koruk ellenére már jelen vannak a zene és színház világában, és mindketten megnyerték a TV2 Sztárban sztár +1 kicsi című show-műsorát.

Varga Miklós gyermekei fiatal koruk ellenére már jelen vannak a zenei palettán. Vivi elsőként az Ének iskolájában tűnt fel, majd Pál Dénes oldalán megnyerte a 2017-es Sztárban sztár +1 kicsit. Szabolcs, követve testvérét, idén szintén versenyzett, és meg is nyerte a műsort Vastag Tamás partnereként. – Szabi lelkiismeretesen készült fel a produkciókra, és itthon órákat tanult, készült, még akkor is, amikor mondtuk neki, hogy jó lesz. Reménykedtünk benne, hogy ez megtérül, láttuk, hogy a közönségnek és a zsűrinek is tetszik a páros teljesítménye, mert hétről hétre benne voltak az első háromban. Szabi nem is a győzelemre ment, sokkal inkább arra, hogy kihozza magából a maximumot. Ábel Anita szavaival nagyon is egyetértek, Szabolcs már nem a fiamként vagy Varga Vivi ikertestvéreként, hanem saját teljesítménye miatt elismert – áradozott a zenészlegenda.


– Hihetetlen, hogy a „történelem” teljes mértékben megismételte magát. Vivi és Szabolcs ugyanazon a héten lettek heti győztesek, ugyanúgy utolsónak léptek fel a döntőben, és ugyanúgy őket mondták abszolút győztesnek a stúdióban, ráadásként mindkét gyermekem meg is nyerte – büszkélkedett Miklós, aki megosztotta velünk, hogy fiának a műsor utáni napokban még nem nagyon volt ideje felfogni a győzelmet, most már viszont tudatosult benne, hogy énekesként is elismerték.

– A lányomnál jelentkezett először a tehetség. Vivi már kicsi kora óta énekelt. Nyolcéves lehetett, amikor odajött elém, és azt mondta: „Apa, taníts meg énekelni!” Én mondtam neki, hogy nem tudlak, viszont odaadtam neki Céline Dion CD-jét, hogy tanulja meg a Titanic betétdalát. Nem telt bele két nap, Vivi jött, és elénekelte nekem tisztán, pontosan, azokkal a frazírokkal és hajlításokkal, mint az eredeti előadó. Akkor láttam először, hogy itt valami komoly dolog van készülőben, ez a kislány tényleg tehetséges – emlékezett vissza Varga Miklós. Ezután Vivi nem adta fel, először elhívták az Ének iskolájába, ahol csak a 2. évfolyamba sikerült bekerülnie, majd felkérték a Sztárban sztár +1 kicsire. Szabolcsnál jóval később jelentkezett a tehetség. – A mai napig járnak a Petőfi Musical Stúdióba. Szabolcs eleinte csak kedvtelésből járt, de az utóbbi két évben a stúdió által olyan sokat fejlődött, hogy már kész énekes. Nekem akkor tűnt fel a tehetsége, amikor a szerepemet játszotta, és megtanulta azokat a nehéz dalokat, amelyeket én is énekeltem. Szabolcsot is felkérték a show-műsorba, viszont neki egy többfordulós válogatón kellett átesnie ahhoz, hogy végül bekerüljön.


A két testvér kölcsönösen segíti egymást, persze ha kell, édesapjuk is ellátja őket jó tanácsokkal. Mindkettőjüknek vannak folyamatos felkéréseik színházi előadásokra, a Talpra, magyar! című darabban például a három Varga együtt szerepel. A szülők nem szeretnék, ha gyermekeik hanyagolnák a tanulmányaikat, ezért a szereplések mellett odafigyelnek erre is: – Mindketten ugyanúgy járnak iskolába. Jövőre esedékes a továbbtanulás, ami miatt különösen nagy gondot fordítanak az eredményeikre. Szeretnének megpróbálkozni a színművészetivel, de ha nem sikerülne is van “B” tervük. Vivi a média háttérvilága iránt is nagy érdeklődést mutat, Szabolcs pedig műszaki irányba menne tovább.

Kapcsolódó Cikkek

  • Szőcs Renáta is nevez A Dalra

    Szőcs Renáta is nevez A Dalra

    A csíkszeredai Szőcs Renáta nemrég elbúcsúzott a TV2 Sztárban Sztár című műsorától, de egy percre sem áll meg: gőzerővel készül az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenyére.

  • Nincs kedve csajozni Bochkor Gábornak

    Nincs kedve csajozni Bochkor Gábornak

    Várkonyi Andrea és Bochkor Gábor 12 év után a nyáron szakított. Míg a csinos műsorvezető legfrissebb fotóin csakúgy ragyog, addig a rádiósnak már nehezebben megy a továbblépés.